Palo Alto: Inside Facebook offices

By Debbie - 8:42 PM

Silicon Valley, Palo Alto. To όνειρο του κάθε geek που σέβεται τον εαυτό του: η είσοδος σε έναν από τους κολοσσούς των social media. Εμείς είχαμε την τύχη να μπορέσουμε να περιηγηθούμε μέσα στα γραφεία του Facebook και του Instagram και να αντικρύσουμε το πιο ονειρεμένο μέρος για δουλεύει κανείς. Μία παιδική χαρά από νέους ανθρώπους.

Μπαίνοντας στο Lobby του κτιρίου 16, κάναμε login σε ένα tablet στην είσοδο (φυσικά με τον facebook λογαριασμό μας) και αμέσως μας εκδόθηκε μία καρτούλα ως visitors. Έπειτα συναντήσαμε το γνωστό μας ο οποίος μας παρέλαβε και μας ξεκίνησε την ξενάγηση. Χωρίς γνωστό δυστυχώς η είσοδος είναι αδύνατη μέσα στον κόσμο τους.
Μόλις μπαίνεις αντικρίζεις έναν τεράστιο χώρο με γραφεία και υπολογιστές χωρίς χωρίσματα τον έναν δίπλα από τον άλλο. Δε θα τον έλεγες και τον πιο ήρεμο επαγγελματικό χώρο. Ναι, μοιάζει περίπου με αυτόν της ταινίας μόνο που είναι πολύ πιο τεράστιος. Οι τοίχοι σχεδόν όλοι καλύπτονται από διαφόρων ειδών αφίσες και ζωγραφιές. Το ίδιο και στα γραφεία του Instagram αν και αυτός ο χώρος είναι αρκετά πιο μικρός και τα άτομα λιγότερα.
Στα γραφεία του Instagram
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι αυτό που βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο των γραφείων. Πίσω από τα κτίρια του facebook, όλα τα γραφεία οδηγούνται (από την πίσω πόρτα) σε μία κρυμμένη πόλη που έχει χτιστεί ειδικά για του υπαλλήλους της εταιρίας στο εσωτερικό-αίθριο χώρο. Αυτός ο χώρος λοιπόν έχει μία κεντρική οδό (ασφαλτοστρωμένος δρόμος) και δεξιά και αριστερά υπάρχουν κάθε λογής μαγαζάκια (φαγάδικα, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία) τα οποία εκτός του ότι είναι κουκλίστικα, εκτός του ότι έχουν τα πάντα (vegeterian, ταϊλανδέζικα, burgers κλπ.) τα παρέχουν όλα δωρεάν στους υπαλλήλους. Απλά παραγγέλνεις και τρως. Είναι απλά ονειρεμένο.

Μαγαζί στα γραφεία του Facebook

Επειδή πήγαμε σε lunch break (μία ώρα έχουν 13:00 - 14:00) υπήρχε πολύς κόσμος που έτρωγε και περιφερόταν παρόλο που δε φαίνεται στις φωτογραφίες. 
Και εκεί που περπατάγαμε η απορία εύλογη. 
- Και ο Mark?
- Μπροστά σου! ακούω δύο φωνές.
Αριστερά ο Mark Zuckerberg

Φυσικά εκεί όλα σου παρέχονται στον εργασιακό σου χώρο. Είδαμε μηχανήματα αυτόματης πώλησης με αξεσουάρ υπολογιστών. Πληκτρολόγια, ποντίκια, μνήμες.. Σου χάλασε κάτι από τον υπολογιστή σου? Απλά πάρτο (δωρεάν) από το μηχάνημα. Ψυγεία με κάθε λογής νερά και αναψυκτικά, ανοίγεις και παίρνεις. 
Τουαλέτες με είδη υγιεινής (ακόμα και ατομικές συσκευασμένες οδοντόβουρτσες με έτοιμη την οδοντόπαστα αν θες να πλύνεις τα δόντια σου). Γενικά κάθε τι μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό, ενώ για το φίλο μας που δούλευε εκεί όλα ήταν δεδομένα. Πρέπει να έρθει να δει το δικό μας εργασιακό χώρο εδώ για να μείνει με το στόμα ανοιχτό και αυτός.. 
Μετά το φαΐ πήγαμε για γλυκό. Ναι και αυτό δωρεάν. Διαλέγεις: κυπελάκι ή χωνάκι? και σερβίρεσαι.
Περιχαρής με το παγωτάκι μου
Κερασμένο από τον Μαρκ!!!!
Η μία ώρα που είχαμε στη διάθεσή μας πέρασε πολύ γρήγορα ενώ εμείς δε χορταίναμε να περιπλανιόμαστε μέσα στον επίγειο παράδεισο του facebook. Δυστυχώς ο φίλος μας έπρεπε να γυρίσει να δουλέψει. Να μπει στο facebook δηλαδή.. ok.. οπότε βγάλαμε μία τελευταία αναμνηστική φωτογραφία στα γραφεία του Instagram και σκεπτόμενοι αν προσλαμβάνουν φύγαμε με τεράστια χαμόγελα και σκασμένοι στο φαγητό.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια