ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΡΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

By Debbie - 11:22 AM

Το Βέλγιο είναι η χώρα της σοκολάτας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εκεί καταλαβαίνεις ότι η σοκολάτα δεν είναι μία απλή υπόθεση: η σοκολάτα για τους Βέλγους είναι ότι για εμάς το ελαιόλαδο. Θεωρείται το τοπικό τους προϊόν και γι'αυτό έχουν εξελίξει την τέχνη και τις τεχνικές τους με αποτέλεσμα εμείς οι λάτρεις της να απολαμβάνουμε όχι μόνο γευστικά αλλά και οπτικά αριστουργήματα. 

Παντού θα βρεις σοκολάτες πολύ καλής ποιότητας. Αλλά εδώ παρουσιάζω τις καλύτερες εταιρίες σοκολάτας στις Βρυξέλλες που θα βρείτε το κάτι παραπάνω:

Elizabeth


Το αγαπημένο μου μαγαζί σοκολάτας και τόσο υπέροχο που δεν περνάει απαρατήρητο. Εδώ θα βρείτε εκτός από σοκολάτες, υπέροχα μπισκότα, βάφλες, κέικ, nougat και μαρέγκες. 

Το highlight του μαγαζιού: οι μαρέγκες γεμιστές με σοκολάτα, καραμέλα, βατόμουρο. Δεν έχετε φάει πουθενά κάτι αντίστοιχο.

Official website: http://elisabeth.be  


Le comptoir de Mathilde



Αν και γαλλικής πρoέλευσης αυτή η chocolaterie θα σας κεντρίσει την προσοχή.  Τα μαγαζιά της είναι κουκλίστικα όπως είναι και τα προϊόντα της. Ευφάνταστες σοκολάτες και κυρίως μία σειρά από chocospoons στις πιο απίθανες γεύσεις! 

Το highlight του μαγαζιού: τα chocospoons. 



Leonidas



Από μικρή νόμιζα ότι αυτή η εταιρία "με τα τέλεια σοκολατάκια" είναι ελληνική. Το όνομα βλέπεις. Μετά παρατήρησα ότι κάτω από το όνομα έγραφε "belgian chocolates". Έτσι λοιπόν πριν καν πάω Βέλγιο για πρώτη φορά, ήξερα ότι εκεί υπάρχουν σοκολάτες βγαλμένες από τον παράδεισο. 

Το highlight του μαγαζιού: τα γεμιστά σοκολατάκια με σεράνο.

Official website: http://www.leonidas-chocolate.com


Neuhaus


Από το 1857 (!) η εταιρία Neuhaus δημιουργεί πολυτελή σοκολατάκια. Μία από τις γνωστότερες εταιρίες του Βελγίου και ένας "προορισμός" για κάποιους που θέλουν να απολαύσουν σοκολάτα με διαχρονική αξία και τη σφραγίδα Neuhaus. Εξαιρετικής ποιότητας και άριστης αισθητικής κάθε μαγαζί αποτελεί κόσμημα στους δρόμους των Βρυξελλών. Το πιο υπέροχο κατάστημα είναι αυτό μέσα στη Gallerie de Roi.

Το highlight του μαγαζιού: τα σοκολατάκια!

Official website: http://www.neuhauschocolate.com 


Pierre Marcolini


Και μιλώντας για πολυτελείς και επώνυμες σοκολάτες πρέπει να αναφέρουμε το Pierre Marcolini. Ένα πέρασμα έξω από τη βιτρίνα του θα σας μαγνητίσει βλέποντας τα πολυτελή εκλέρ και σοκολατάκια να κοσμούν σαν μπιμπελό το κατάστημα.

Το highlight του μαγαζιού: τα εκλέρ

Official website: https://eu.marcolini.com 



La Belgique Gourmande



H παιδική χαρά της σοκολάτας! Φοβερές γωνιές με πολύχρωμες καραμέλες, παραδοσιακές βάφλες, μακαρόν, μαρζιπάν, μπισκότα, σοκολάτες κάθε λογής και ένα σωρό άλλα γλυκίσματα και... μπύρες!!

Το highlight του μαγαζιού: τα υπέροχα vintage κουτιά που μπορείτε να τα γεμίσετε με γλυκά!

Official website: http://www.labelgiquegourmande.be 

GODIVA


Άλλο ένα κατάστημα σοκολάτας συνδεδεμένο με την πολυτέλεια. Εδώ μπορεί να σας φύγει μία μικρή περιουσία για να αγοράσετε σοκολατάκια αλλά το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό. Τόσο η συσκευασία όσο και το περιεχόμενο είναι καταπληκτικά.

Το highlight του μαγαζιού: τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.

Official website: http://www.godiva.com


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια