Η ALL TIME CLASSIC ΒΕΝΕΤΙΑ

By Debbie - 4:59 PM

Το να φοράς "ταμπέλες" και να κατηγοριοποιείς ένα μέρος είναι σαν τα στερεότυπα για τους ανθρώπους. Οι Γερμανοί είναι αυστηροί, οι Γάλλοι δεν είναι καθαροί. Η Μήλος είναι μόνο για ζευγάρια, στο Εδιμβούργο δεν πας αν δεν ακούς μέταλ. Το Άμστερνταμ είναι μόνο για παρέες και πάρτι μέχρι πρωίας, η Βιέννη είναι βαρετή... 
Η Βενετία είναι μία πανέμορφη πόλη - ίσως η γραφικότερη πόλη της Ευρώπης - ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ!!!

To ότι έχει επικρατήσει ως ο ultimate ρομαντικός προορισμός δεν πρέπει να σε κρατήσει μακριά της μέχρι να βρεις το άλλο σου μισό. Στο κάτω κάτω τον έρωτά σου τον χαίρεσαι παντού και πάντα. Πρέπει να πας στην Βενετία για να τον επιδείξεις; No way!

Η υπέροχη Βενετία λοιπόν, γίνεται ένα πανέμορφο - σχεδόν εξωπραγματικό - σκηνικό για να μπεις μέσα, να περπατήσεις - μένοντας με ανοιχτό το στόμα από την τόση ομορφιά - και να βγάλεις απίστευτες φωτογραφίες.

Μείνε στο Mestre, βγες στη Βενετία
Αν δεν θέλεις να δώσεις μία περιουσία για να μείνεις στο κέντρο της Βενετίας και αν δεν σε πειράζει να παίρνεις το δεκάλεπτο τρένο, τότε η καλύτερη επιλογή για διαμονή είναι το Mestre. Η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σταθμό (Venezia Mestre) έχει φθηνά ξενοδοχεία και motels ενώ η άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο και στα τρένα βολεύει πολύ.

Βόλτα με γόνδολα.. υπάρχει λόγος;
Η πολύ τουριστική βόλτα με γόνδολα δεν επιβάλλεται αλλά το να περπατήσεις και να χαθείς στα στενάκια επιβάλλεται! Θα ανακαλύψεις κανάλια (!) σε όποια γωνία και να στρίψεις  ενώ θα παρατηρήσεις πόση κίνηση έχουν τα κανάλια! Οι γόνδολες είναι παντού και μεταφέρουν τουρίστες, ερωτευμένους (είπαμε, το στερεότυπο), οικογένειες και παρέες. Είπαμε, η Βενετία είναι για όλους! Την Βενετία αξίζει να την περπατήσεις, θα ανακαλύψεις ομορφιές που δεν τις λένε οι τουριστικοί οδηγοί και ίσως βρεις μία γωνίτσα να φωτογραφήσεις την πόλη με την ησυχία σου μιας και είναι η πιο τουριστική πόλη που έχω συναντήσει!!

Tip. Αν ωστόσο θέλετε να ζήσετε αυτή την εμπειρία αλλά δεν προτίθεστε να δώσετε 80 ευρώ (μετά τις 19:00 πάει στα 100 ευρώ)  τότε προτιμήστε τα traghetti, γόνδολες που σας μεταφέρουν από τη μία όχθη του Grand Canal στην άλλη με μόλις 2 ευρώ και είναι ότι πιο αυθεντικό στη συγκοινωνία που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι.

Grand Canal
Το μεγάλο κεντρικό κανάλι της Βενετίας είναι ίσως το εντυπωσιακότερο θέαμα, σαν πραγματικό σκηνικό ταινίας. 

Piazza Venezia& Campanile
Ίσως η γνωστότερη πλατεία της Ιταλίας με τον υπέροχο καθεδρικό του Αγίου Μάρκου. Φυσικά εδώ.. ο κόσμος είναι περισσότερος από τα περιστέρια όπως λέει και ο Θάνος! Η ανάβαση στο καμπαναριό Campanile θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία αλλά προφέρει θαυμάσια θέα στην πόλη. Εμείς δεν προλάβαμε - καθώς σε ένα εικοσιτετράωρο δεν χάνεις ώρα σε ουρές - αλλά την επόμενη φορά θα το βάλουμε στο πρόγραμμα!

Tip. εάν θέλετε να δείτε τον Καθεδρικό σε όλο του το μεγαλείο, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργία κάθε μέρα στις 7, 8, 9 και 10 το πρωί με δωρεάν είσοδο. (από την Porta dei Fiori). 


Βγείτε στο Cannaregio 
15 λεπτά περπάτημα από το Grand Canal, αυτή η γειτονιά μαζεύει πλανόδιους καλλιτέχνες, ζωγράφους, μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ και ντόπια προϊόντα. Εδώ θα φάτε και θα πιείτε μακριά από τις τουριστικές παγίδες της πλατείας San Marco. 

Tip. Δοκιμάστε μακαρονάδα με μελάνι από σουπιά στο Ca' d'Oro και πιείτε υπέροχο καφέ απολαμβάνοντας θέα στο κανάλι στο Caffe del doge. Aπό κοκτέηλ, το sparkling bellini είναι το κοκτέηλ σήμα κατατεθέν της πόλης. 


Κοντοσταθείτε μια στιγμή στην Γέφυρα των Στεναγμών (Ponte dei sospiri)
Και να μην την ξέρετε, αυτή η γέφυρα θα σας τραβήξει την προσοχή. Αλλά επειδή η ιστορία της είναι υπέροχη, έχει μεγαλύτερη αξία όταν ξέρεις και τον μύθο πίσω από αυτήν, ότι δεν είναι άλλη μία γέφυρα στην Βενετία. 
Σύμφωνα με τον θρύλο, λοιπόν, τα ζευγάρια που φιλιούνται περνώντας κάτω από αυτή τη γέφυρα με γόνδολα, μένουν για πάντα ερωτευμένα. Κατασκευάστηκε το 1600 από τον Antonio Contino και χρειάστηκε δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή της. 

 Golden hour
Η πιο μαγική ώρα να περπατήσεις στη Βενετία και να τη φωτογραφήσεις. Tην ώρα που δύει ο ήλιος και η πόλη λούζεται στο φως έχει μία ακόμα (!) περισσότερο εξωπραγματική ομορφιά. 

Τι να πακετάρω;
Αν είσαι φαν της φωτογράφησης-βιντεοσκόπησης-βλογκερ-μπλογκερ κλπ. τότε κάμερες! Αυτή η ομορφιά πρέπει να αποτυπωθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο φακό! Άνετα παπούτσια (τα πλακόστρωτα στενάκια δεν ενδείκνυνται για τακούνια και άβολα παπούτσια), ζεστά ρούχα, ομπρέλα για τη βροχή, γυαλιά για τον ήλιο.

Και το βίντεό μας από Βενετία:

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια