10 unmissable things to do in Odaiba island, Tokyo

By Debbie - 5:59 PM

Μία φανταστική εκδρομή στο τεχνητό νησί Odaiba, μόλις 20 λεπτά από το Τόκυο με το Yurajuku, το ηλεκτρικό τρένο χωρίς οδηγό!
Και φτάνεις σε ένα τεράστιο λουνα παρκ με στοιχεία από Las Vegas. Το άγαλμα της ελευθερίας σε μινιατούρα, ένα shopping mall διαμορφωμένο σαν τη Βενετία, τεράστια malls και το transformer Gundam σε επική διάσταση. 

1. Μπείτε στο Monorail
Το νησί Οdaiba απέχει από το Tokyo μόλις 15 km. Για να πάτε στο νησί, προτείνω το monorail, το οποίο μπορεί να έχει λίγο τσιμπημένο εισιτήριο (820 YEN πήγαινε-έλα) αλλά είναι ένα γρήγορο υπέργειο τρενάκι που λειτουργεί χωρίς οδηγό και θα σας προσφέρει απίστευτη θέα σε όλο το Tokyo bay. 
Αν και πολύ συχνό, το monorail είναι γεμάτο με κόσμο οπότε αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα- και προτιμήστε να μπείτε  στο πρώτο βαγόνι που θα σας δώσει την εντύπωση ότι οδηγείτε εσείς!

2. Δείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας
Καθώς θα περπατάτε αμέριμνοι στους δρόμους της πόλης και στις γέφυρες που ενώνουν τα τεράστια εμπορικά  θα παρατηρήσετε κόσμο μαζεμένο να βγάζει σελφις σε μία ξύλινη γέφυρα όπου στο βάθος βρίσκεται... το άγαλμα της ελευθερίας. Μία μικρογραφία αυτού βρίσκεται εδώ.
Κάτι που μου θύμισε πολύ πάρα πολύ όμως.. Las Vegas!!


3.  Επισκεφθείτε το Trick Art Museum

Αν έχετε άπλετο χρόνο, τότε ένας πολύ fun τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας πριν βουτήξετε στο αχαλίνωτο shopping, είναι να πάτε στο Trick Art Museum. Εδώ θα βρείτε διάφορες οφθαλμαπάτες, πίνακες και τοιχογραφίες που μπορείτε να "μπείτε μέσα" και διάφορα άλλα περίεργα και διασκεδαστικά τρικς. Είναι μικρούλι αλλά δεν θέλεις και παραπάνω. To εισιτήριο κοστίζει 900yen.

4. Θαυμάστε την ακτογραμμή του Τόκιο 
Ανεβείτε στον 7ο όροφο του Fuji TV για καταληκτική θέα στην ακτογραμμή του Τόκιο. Θα θαυμάσετε την Rainbow Bridge (τη γέφυρα που ενώνει το Τόκιο με την Odaiba) και θα δείτε πόσα πολλά καραβάκια κυκλοφορούν.

5. Μπείτε στο FUJI TV HQ
Ο τεράστιος ουρανοξύστης (πίσω στην φωτογραφία) φιλοξενεί τα γραφεία της Fuji tv, τα στούντιο και λειτουργεί ως μουσείο εκθεμάτων αλλά και καφετέρια και κατάστημα σουβενίρ. Δεν θα ξέρετε καμία εκπομπή λογικά μα τα παιδάκια εκεί ξετρελαίνονται. Αξίζει το observation deck στον 7ο όροφο (εισιτήριο 700 yen) για να θαυμάσετε την θέα που είπαμε προηγουμένως.

6. Η παραλία!
Εντάξει, μπορεί να μη σας πείθει να βουτήξετε και με το δίκιο σας σε τέτοιο βούρκο, αλλά περπατήστε κατά μήκος της παραλίας ή αράξτε πάνω στην αμμουδιά και αναλογιστείτε που βρίσκεστε.

7. Ψώνια, ψώνια, ψώνια
Χωρίς συζήτηση το νησί Odaiba είναι ο νούμερο ένα προορισμός για ψώνια! Με τρία τεράστια shopping malls, θα βρείτε τα πάντα και δεν θα ξεκολλάτε από την ποικιλία ειδών που θα βρείτε. Εάν έχει και καύσωνα τότε μάλλον θα περάσετε όλη τη μέρα σας εσώκλειστοι στους ναούς της κατανάλωσης.

8. Αφεθείτε στην τρέλα των Pokemon και της Hello Kitty
Με την τρέλα του Pokemon Go όταν επισκέφτηκα την χώρα, τα καταστηματα Pokemon World ήταν φυσικά πολύ δημοφιλή. Γεμάτα από τους χαρακτήρες του Pokemon σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτά για τα αγοράκια. Για τα κοριτσάκια το αντίστοιχο με την Hello Kitty. Τρέλα!

9. Νιώστε σα να βρίσκεστε στην Ιταλία στο Venus Fort shopping mall
Αν το άγαλμα της Ελευθερίας δεν έφτανε για να μου θυμίσει Λας Βέγκας, τότε για το εμπορικό κέντρο Venus Fort το οποίο είναι χτισμένο στα πρότυπα της Βενετίας δεν υπάρχει αμφιβολία. Με το που θα περάσετε την είσοδο, θα κάνετε ένα αστραπιαίο ταξίδι στην Ιταλία. Περάστε από τους δρόμους με Ιταλικά ονόματα, δείτε

10. Δείτε τον τεράστιο Gundam
Η μασκώτ του νησιού αυτό το γιγαντιαίο transformer αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το νησί. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (που αναγράφονται στο σημείο) ο Gundam "ξυπνάει": ανάβουν τα μάτια του και κουνιέται. 

Δείτε όλα τα παραπάνω στο βίντεό μας από την odaiba:

Subscribe for more: 
and don't forget: "There is no point in living if you can't feel alive!"


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια