Explore Tokyo's kawaii neighbourhood

By Debbie - 11:44 AM


Η πιο τρελή, πολύχρωμη γειτονιά του Tokyo είναι το Harajuku και συγκεκριμένα η οδός Takeshita Dori. Kawaii σημαίνει χαριτωμένος, πράγμα που "εικονοποιείται" ατην Ιαπωνική κουλτούρα με μαλλιά σαν ζαχαρωτό, φανταχτερά και πολύχρωμα ρούχα, σπάσιμο των κανόνων για τα αποδεκτά street style και γενικά ένα άλλο επίπεδο στυλ.
To kawaii ταυτίζεται με την Ιαπωνία, καθώς εδώ και περίπου 10 χρόνια, η νεολαία της ξεκίνησε ένα κίνημα πολύχρωμο, ακραίο και πολύ διασκεδαστικά περίεργο για έναν δυτικό.

Η γειτονιά Harajuku μπορεί να γίνει ο εφιάλτης του στιλίστα ή η έμπνευσή του. Όπως το βλέπει κανείς (και ανάλογα με το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι σε μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων φυσικά).

Ας περιηγηθούμε στα μαγαζιά, που θύμιζαν λίγο Μοναστηράκι, και στα γλυκά που βρίσκει κανείς στον υπέροχο δρόμο της Takeshita Dori. Ένα είναι το σίγουρο: εάν δεν πάθετε ζάχαρο από τα γλυκά της περιοχής, θα λιγωθείτε από το γλυκό στυλ των γιαπωνέζων.
Μόλις βγαίνεις από το μετρό στη στάση Harajuku, σε υποδέχεται αυτή η υπέροχη είσοδος για τον πιο εκκεντρικό, πολύχρωμο και τουριστικό δρόμο που θα βρείτε στο Τόκυο! Πάμε να τον εξερευνήσουμε!!
Στο Harajuku Information Center βρίσκεις διάφορα σουβενίρ και τον πολύ καλό οδηγό Time Out Tokyo. Αξίζει μία στάση για να προμηθευτείτε (δωρεάν) έναν χάρτη της περιοχής.
Ένα κλασικό μαγαζί στο Harajuku.
Το instagram βοήθησε πολύ ώστε αυτό το μαγαζί να γίνει ένα από τα πιο διάσημα σε αυτή την περιοχή. Έχοντας δύο καταστήματα στην Τakeshita, θα συναντήσετε πάντοτε ουρά και θα δυσκολευτείτε πολύ να διαλέξετε τι από όλα να παραγγείλετε.
Όλες οι κρέπες που φαίνονται σαν να είναι σε ΑΤΜ φυσικά είναι ψεύτικες. Άλλο ένα από τα περίεργα της Ιαπωνίας είναι ότι έχουν σε όλα τα εστιατόρια πλαστικά φαγητά που μοιάζουν αληθινά και φαίνονται πολύ πολύ λαχταριστά. Είναι μία παγίδα προκειμένου να προσελκύουν κόσμο και πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με το display. Στη γειτονιά Kapabashi-dori πουλάνε όλα αυτά τα υπέροχα πλαστικά φαγητά. Οι τιμές για μία ψεύτικη μακαρονάδα με γαρίδες ξεκινάνε από 50 ευρώ. 
Η καινοτομία της τυλιχτής κρέπας είναι πολύ διαδεδομένη στην Ιαπωνία. Την γεμίζουν με σαντιγί, με φρούτα, παγωτό και σιρόπι της επιλογής σας. Είναι πολύ νόστιμη και πολύ χορταστική. 
Αυτές τις τσάντες τις βλέπαμε παντού!
Παγωτό μηχανής από το So Fresh - MUST TRY!!
Όχι, αυτά δεν είναι ψεύτικα. 
Ούτε αυτό είναι ψεύτικο. Πρόκειται για το διάσημο μαλλί της γριάς από το Totti Candy Factory.

I love you Takeshita!
Tips για kawaii shopping:

 Αγοράστε κάλτσες από το Tutu Anna.
- Στο 6% DokiDoki θα ζαλιστείτε από την πολυχρωμία. Αγοράστε τσάντες από PVC σε σχήμα φρούτων.
- Στο CUTE CUBE θα βρείτε πάρα πολλά μαγαζιά καθώς και μία αμερικάνικη αγορά. Ακόμα και αν δεν ψωνίσετε αξίζει μια βόλτα. Επίσης αγαπημένο μαγαζί το Monki.
- Η χαρά της blogger, το Santa Monica Crepes. Φάτε μία κρεπούλα γεμιστή με σαντιγύ, μάφιν, φράουλες και σιρόπι σοκολάτας. 

Η τάση kawaii είναι τόσο μοναδική και τόσο ταιριαστή στην Ιαπωνία που πλέον έχει μαγνητίσει βλέμματα από όλο τον κόσμο. Δείτε το αφιέρωμα του Refinery29 στα kawaii girls.


  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια