The man's guide to Japan

By Debbie - 10:23 AM

Η τεχνολογικά προηγμένη Ιαπωνία μπορεί να γίνει ο παράδεισος του geek και χωρίς να το καταλάβεις να μπαίνεις πρωί στα arcade malls και στα καταστήματα ηλεκτρονικών και να βγαίνεις βράδυ. Δώστε στην κοπέλα σας αυτόν τον οδηγό και περιπλανηθείτε ανενόχλητοι τσεκάροντας και τις 5 αντρικές εμπειρίες στην παρακάτω λίστα: 

1. Sake tasting

Θα λέγατε όχι σε ένα sake tasting? Θα καταλαβαίνατε κάποια διαφορά? Δύσκολο αλλά και να μη γίνετε τελικά ειδικοί στο sake θα έχετε περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα δοκιμάζοντας το παραδοσιακό τους ποτό και γνωρίζοντας locals.


Που θα κάνετε sake tasting? Μα φυσικά στο Kyoto στο Gekkeikan Okura Sake Museum στην περιοχή Fushimi! Εκεί θα μάθετε τα μυστικά του, την μέθοδο παραγωγής του και θα πιείτε από το γευστικό νερό που αναβλύζει στην περιοχή και κάνει το sake να είναι τόσο ποιοτικό στην περιοχή. Το εισιτήριο για την είσοδό σας στο ξύλινο κτήριο που αναβλύζει αναθυμιάσεις sake κοστίζει μόλις 300 YEN (3 EUR) περιλαμβάνει ένα μπουκαλάκι sake δώρο και γευστική δοκιμή στο τέλος του τουρ σας από τρεις από τις πιο εξαίρετες ποικιλίες της εταιρίας. Στην ίδια περιοχή συνεχίστε τις δοκιμές στα εστιατόρια που θα βρείτε τριγύρω.

Ώρες λειτουργίας: 9:30-16:30 
Official website: http://www.gekkeikan.co.jp/english/kyotofushimi/museum.html 


2. Παρακολουθήστε sumo

Τι κι αν δεν σας αρέσουν τα σπορ; Εδώ είναι η μοναδική σας ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά το εθνικό σπορ της Ιαπωνίας, το sumo. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε στο ταξίδι μας αλλά δυστυχώς την περίοδο που πήγαμε δεν υπήρχαν τουρνουά.

Με λίγη έρευνα μάθαμε ότι κάθε χρόνο διοργανώνονται 6 τουρνουά: τρία κατά τους μήνες Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο στο Tokyo, ένα τον Ιούλιο στην πόλη Nagoya και ένα το Νοέμβριο στην Fukuoka


Κάθε τουρνουά διαρκεί 15 ημέρες και κάθε παλαιστής αγωνίζεται μία φορά τη μέρα. Τα εισιτήρια πωλούνται μέσω internet στη διεύθυνση buysumotickets.com, αλλά μπορούν να αγοραστούν και σε κάποια convenient stores αλλά και έξω από τα γήπεδα.



source
source


3. Επισκεφθείτε τα Sony ΗQ

Στην Ιαπωνία βρίσκονται τα Headquarters παγκόσμιων κολοσσών της τεχνολογίας. Στην περιοχή Ginza του Tokyo βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Sony σε ένα οκταόροφο κτήριο το οποίο είναι επισκέψιμο και έχει διάφορα τουριστικά πραγματάκια να κάνει κανείς σε ορισμένους από τους ορόφους του.

Μεταξύ αυτών είναι το Showroom στον 5ο όροφο, όπου μπορείτε να δείτε, να αγγίξετε και να δοκιμάσετε τα τελευταία προϊόντα της Sony. Στο Communication Zone Opus στον 8ο όροφο, θα δείτε βίντεο υψηλής ποιότητας, ενώ στον 4ο όροφο μπορείτε να ψωνίσετε tax-free. Η είσοδος είναι δωρεάν και αποτελεί σίγουρα μία ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους λάτρεις την τεχνολογίας.  

Official website: http://www.sonybuilding.jp/e/


4. Πιάστε όλα τα Pokemon στο Pokemon World 

Νιώστε προνομιούχος εισβάλλοντας για μια φορά και εσείς στον κόσμο των Pokemon. Το Pokemon Go, το παιχνίδι μανία που έχει καταφέρει να κάνει τη μισή υφήλιο να περπατάει κολλημένη στην οθόνη του κινητού του έχει εισβάλλει επιθετικά στη ζωή μας. Τι θα λέγατε για μία εισβολή στον κόσμο των Pokemon; εδώ θα βρείτε σε φυσική μορφή τον Pikachu και όλη την παρέα του σε κουκλάκια και σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. 

Φυσικά είναι μία τεράστια ατραξιόν ειδικά για τα παιδάκια αλλά και για τα μεγάλα παιδάκια. Θα τα βρείτε ενδεικτικά στο Sunshine City alpa, στην περιοχή Ikebukuro, στο Mitsui Shopping Park LaLaport στην περιοχή Tokyo Bay, στο Skytree Town αλλά και σε κάποια άλλα shopping malls.


5. Πηγαίνετε στη γειτονιά Akihabara και αντίο ζωή

Τι να πούμε για αυτή τη γειτονιά.. την μέκκα των ηλεκτρονικών. Απλά ότι δεν πρέπει να το χάσετε! Τεράστια εμπορικά αφιερωμένα σε ηλεκτρονικά είδη.. τεράστια κτήρια με arcade gaming. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα δείτε όλα και μην το προσπαθήσετε γιατί κρίμα είναι, να δείτε και κάτι άλλο από Τόκυο... 



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια