5 Fun Girly things to do in Japan

By Debbie - 9:57 AM

Ο παράδεισος του quirkyness, η Ιαπωνία, προσφέρει μία σειρά από εμπειρίες που σου παίρνουν το μυαλό και που (μάλλον) υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τις σκεφτόσουν καν. Όταν όμως βρίσκεσαι εκεί παρασύρεσαι και φυσικά θέλεις να τα κάνεις όλα και φυσικά καλά κάνεις διότι δύσκολα θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία για όλα αυτά - χωρίς να είναι παρεξηγήσιμα. Οπότε αφήστε στον σύντροφό σας (ή την αντρική σας παρέα να κάνει τα δικά τους - θα σας πω τι ακριβώς σε επόμενο ποστ), πείτε #ΥOLO και ζήστε τις παρακάτω εμπειρίες: 

1. Hello Kitty is BIG in Japan

Ότι προϊόν υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο εδώ υπάρχει και με τη φάτσα της Hello Kitty. Από τα απλά μπρελόκ, τσάντες, ποτήρια, μπλουζάκια, είδη υγιεινής, σοκολάτες, μπισκότα, τάπερ.. μέχρι και γιγαντιαία καλαμάρια! 
Δεν ξέρω αν είναι όλα του γούστου σας αλλά και μόνο μία επίσκεψη σε μία τέτοια μπουτίκ σε γεμίζει με χαρά και θες να αγοράσεις περισσότερα από όσα θα έπαιρνες υπό φυσιολογικές συνθήκες (δηλαδή τίποτα). 


Και υπάρχουν κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ με τη φάτσα της Hello Kitty:

2. Kawai hair don't care

Αν έχεις μία ευκαιρία να κάνεις εύκολα στο μαλλί σου διπλό ντεκαπάζ για να πιάσει το έντονο φούξια χρώμα που ζήταγες απεγνωσμένα στο κομμωτήριο στην Ελλάδα (και σου έλεγαν όχι γιατί θα καταστρέψεις το μαλλί σου) αυτή είναι στο Τόκυο. 
Η kawaii γειτονιά Harajuku έχει το πιο απίθανο εξωπραγματικό κομμωτήριο για (δες το βίντεο εδώ) το οποίο εξειδικεύεται στα πολύχρωμα μαλλιά κάνοντας τον κόσμο μας λιγότερο βαρετό.
Εμείς το δοκιμάσαμε και ούτε το μαλλί μας έπεσε και μάλιστα μείναμε τρομερά ευχαριστημένοι από την όλη εμπειρία. Μόνο beware! Οι τιμές είναι πολύ πολύ ανεβασμένες! 

Για τους όχι και  τόσο τολμηρούς πάντα υπάρχει η λύση του hair chalk ή της ημιμόνιμης βαφής:

3. Geisha για μια μέρα

Αυτό μου το είχαν προτείνει να το κάνω και θα το έκανα αν είχα βρει το χρόνο. Υπάρχουν μαγαζιά που σε κάνουν αγνώριστη, με βαρύ μακιγιάζ (λευκό πρόσωπο, έντονα κόκκινα χείλη) και μαύρη περούκα. 
Το καλύτερο μέρος για να μεταμορφωθείς σε geisha δεν είναι άλλο από το Κιότο φυσικά, εκεί όπου η παράδοση της geisha και της maiko (εκπαιδευόμενη geisha) δεν έχει σβήσει ακόμα. 

Πηγαίνετε στο MAICA, στη γειτονιά Miyagawa όπου λέγεται πως είναι το καλύτερο μέρος για αυτή τη δουλειά. Προσφέρονται διάφορα τουριστικά πακέτα, ξεχωρίζει αυτό που σε ξεναγούν στην γειτονιά Gion του Kioto μαζί με έναν επαγγελματία φωτογράφο ο οποίος θα σου δώσει στο τέλος τις φωτογραφίες - σουβενίρ. Οι τιμές ξεκινάνε από 6500 ΥΕΝ (περίπου 65 ευρώ).


Μπορείς να μιμηθείς στον κόσμο της γκέισας με λίγα από τα αξεσουάρ της: μία ψάθινη ομπρελίτσα, κιμονό και μοτίβα με ανθισμένες κερασιές!

4. Anime manicure κανείς;

Εντάξει αυτό ίσως να μπορείς να το κάνεις και στην Ελλάδα αλλά να μην το κάνεις στην πατρίδα των Pokemon, των Powerpuff girls της διάσημης Hello Kitty? Νομίζω επιβάλλεται. 

To Coco Color's στο Tokyo εξειδικεύεται στο anime manicure. Δηλαδή που να εξηγείς τώρα.. απλά διαλέγεις τι θέλεις από την τεράστια γκάμα χαρακτήρων και στη μεταφέρουν στα χέρια σου.  Οι τιμές είναι και πάλι τσιμπημένες με τα 10 λεπτά να κοστίζουν 1,000 Yen (10 ευρώ). Κάποια nail salons έχουν αυτοκόλλητα, κάποια άλλα κάνουν τα σχέδια με ημιμόνιμο. Το Coco Color's βρίσκεται στη γειτονιά Akihabara του Tokyo.   
source


5. Purikura ή αλλιώς το γιαπωνέζικο photobooth

Στα μεγάλα πολυκαταστήματα αλλά κυρίως στα Taito stations (τα malls με ηλεκτρονικά παιχνίδια) βρίσκονται ολόκληροι όροφοι με πολλά photobooths όπου οι Γιαπωνεζούλες - ναι είναι κυρίως γυναικείο hobby- μαζεύονται με τις φίλες τους και βγάζουν φωτογραφίες τις οποίες πριν τυπώσουν διακοσμούν με ψηφιακά αυτοκόλλητα, λέξεις, χρώματα κτλ. 

Υπάρχει ποικιλία purikura, με θέματα όπως Barbie, Pokemon και φυσικά Hello Kitty, το καθένα με τα δικά του features. Απλά μπείτε σε όποιο σας αρέσει και ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα είναι ένα τέλειο σουβενίρ από την Ιαπωνία!

source

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια