San Francisco: Golden Gate Bridge

By Debbie - 2:58 PM

Όταν σε ρωτάνε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσεις το Σαν Φρανσίσκο, σίγουρα δεν περιμένεις να πάρεις την απάντηση: "Με ποδήλατο!". Η πόλη είναι ένα τεράστιο ανέβα-κατέβα με ανηφόρες που πλησιάζουν κλίση 35%. Παραλιακά όμως?! Ναι, παραλιακά δίπλα στον ωκεανό είναι φλατ! Έτσι αποφασίσαμε να νοικιάσουμε ποδήλατα από το "Blazing Saddles" και να κάνουμε την κλασική διαδρομή που κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει κάνει, να διασχίσουμε την Golden Gate Bridge!
Ένα από τα όνειρα της ζωής μου πραγματοποιήθηκε!
Κάναμε online reservation με αποτέλεσμα να γλιτώσουμε ένα γενναιόδωρο 20% και αφού καταλήξαμε σε δύο μονά ποδήλατα (τελικά το διπλό είναι καλό μόνο για φωτογραφίσεις, πρακτικά είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά όταν έχεις προσωπικότητα)και οι υπερβολικά χαρούμενοι, υπερβολικά ευγενικοί, υπερβολικά εξυπηρετικοί, υπερβολικά φωνακλάδες υπάλληλοι του "Blazing Saddles" μας έδωσαν ποδήλατα και τον κατάλληλο εξοπλισμό με φωνές και χειροκροτήματα(κάτι πίνουν εκεί σίγουρα).
Περήφανοι ποδηλάτες πριν κάνουν πετάλι πάνω στη Golden Gate Bridge!
Η απόσταση βατή (4 μίλια) 25 λεπτά δηλαδή, και πανέμορφη. Υπήρχε φυσικά ποδηλατόδρομος δίπλα στα μεγάλα πεζοδρόμια, δίπλα στον ευρύχωρο δρόμο. Ο καθένας στο μονοπάτι του. 
Δεξιά μας θαυμάζαμε την απεραντοσύνη του ωκεανού ενώ κάθε τρεις και λίγο σταματούσαμε για φωτογραφίες.
Περιπλανηθήκαμε στα δρομάκια του Presidio Park λίγο πριν τη γέφυρα και βρήκαμε τα οκτώ γλυπτά του Mark di Suvero στο Crissy Field που έχει τοποθετήσει το SFMOMA εκεί σαν "αποζημίωση" του κοινού μέχρι να τελειώσει η ανακαίνισή του.
Ένα από τα οκτώ εκθέματα του  SFMOMA στο Crissy Field
Μόλις αντικρίσαμε την Golden Gate Bridge, μόνο δέος θα μπορούσαμε να νιώσουμε για το χιλιοπαιγμένο στο σινεμά και χιλιοφωτογραφημένο σύμβολο - σήμα κατατεθέν της πόλης. Μπροστά από το πάρκο υπάρχει μία παραλία (με θέα τη Golden Gate) και δημοτικά σχολεία είχαν έρθει εκδρομή, οπότε όλη η αμμουδιά ήταν γεμάτη με παιδάκια που έπαιζαν στην άμμο και δασκάλες που λιάζονταν και έπιναν καφέ (dream job or what?)
Because I'm happy!
Η γέφυρα έχει μήκος τριών μιλίων και ειδικά σχεδιασμένες λωρίδες για πεζούς και ποδηλάτες. Πολύς κόσμος είχε την ίδια ιδέα με εμάς (τουρίστες βασικά) αλλά υπήρχαν και αρκετοί πεζοί και κυρίως ντόπιοι που έκαναν jogging (πολύ fit σ' αυτή την πόλη). 
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από τις δύο κολώνες της γέφυρας υπάρχει χώρος για να σταματήσεις και να θαυμάσεις αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, να αγναντεύσεις τα άγρια νερά του κόλπου, να δεις τα ρεύματα και στο βάθος το νησί του Αλκατραζ και αν είσαι τυχερός (εμείς ήμασταν) θα φανούν και δελφινάκια!
Διασχίζοντας τη γέφυρα
Από την απέναντι μεριά, υπάρχει μία αλάνα (Vista Point) με ένα τεράστιο πάρκινγκ όπου ο καθένας μπορεί να σταματήσει για να θαυμάσει τη θέα της γέφυρας και του ωκεανού. 
Μας είχαν συμβουλέψει να πάμε μέχρι το Sausalito και να γυρίσουμε με καραβάκι αλλά αποφασίσαμε να ξαναδιασχίσουμε τη γέφυρα, να δώσουμε τα ποδήλατα και να πιούμε το μεγαλύτερο κοκτέηλ της ζωής μας όχι πολύ μακριά από το Ghirardelli Square.
See you on the other side! 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια