Matcha mania in Japan

By Debbie - 3:27 PM


Το matcha είναι το - δημοφιλές για αιώνες - πράσινο τσάι στην  Ιαπωνία γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητές στον ανθρώπινο οργανισμό (συμβάλλει στην απώλεια βάρους, βοηθάει στην πνευματική συγκέντρωση, είναι χαλαρωτικό, έχει αντιοξειδωτικά). To matcha δεν είναι ένα απλό πράσινο τσάι. Θεωρείται ότι είναι το καλύτερο από τα διάφορα πράσινα τσάγια του εμπορίου και αυτό οφείλεται στην ξεχωριστή διαδικασία παραγωγής του. Μάλιστα ανάλογα με τη διαδικασία που ακολουθείται, η τιμή του μπορεί να εκτοξευθεί. 

To matcha προέρχεται από το ίδιο φυτό από το οποίο προέρχονται όλα τα τσάγια, το λεγόμενο camellia sinensis.  Η διαδικασία παραγωγής του όμως είναι που κάνει την διαφορά. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό πράσινο τσάι, τα φυτά του τσαγιού καλύπτονται με πανιά ώστε να μεγαλώσουν σε σκιερό μέρος πριν γίνει η συγκομιδή. Αυτό ενεργοποιεί την ανάπτυξη των φύλλων με καλύτερη γεύση και υφή τα οποία αφού συλλεχθούν με το χέρι ξηραίνονται και ωριμάζουν σε ψηκτική αποθήκη για να βαθύνει η γεύση τους. Τα αποξηραμένα φύλλα στο τέλος μετατρέπονται σε μία απαλή πράσινη πούδρα. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, και μπορεί να διαρκέσει μία ώρα για να παραχθούν μόλις 30 γραμμάρια matcha. 

Για να απολαύσετε μία κούπα matcha tea, διαλύετε μικρή ποσότητα της πράσινης πούδρας σε καυτό (αλλά όχι βραστό) νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί λίγος αφρός στην επιφάνεια. Καλή απόλαυση!
Πλέον στην Ιαπωνία είναι τόσο μανιακοί με το matcha που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο βάζοντας matcha σε ότι τρώγεται ή πίνεται! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι και πετυχημένο.. με λίγα λόγια καλό το matcha να το πίνεις στην original version του. 

----

Matcha, is the famous Japanese green tea that is known for its beneficial properties in human body. Originating from China, matcha green tea was perfected in Japan's southern regions. 


Its production process is not that simple and it needs the plant to grow in a shadowy environment and then carefully remove the veins and stems, having the leaves dried and convert them into the soft green powder which you will put to hot water (be careful! not boiling) and stir it until it forms a little froth.  

In Japan they are so obsessed with matcha that they put matcha in every food or drink creating a matcha flavor! This does not mean that the outcome is successful. I only like it in its original version.
Here are some matcha things we tasted while in Japan.

Matcha Frappuccino



Matcha ice cream




Matcha cake



Matcha sweets



Matcha Oreo biscuits


Matcha kit kat




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια