ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

By Debbie - 1:49 PM



Μπορεί τα Ελληνικά τρένα να μην έχουν σχεδόν τίποτα κοινό με τα shinkansen της Ιαπωνίας που επισκέφθηκα πρόσφατα αλλά εδώ έχω δέκα καλούς λόγους γιατί να επιλέξεις να κάνεις τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τρένο: 

1. Επειδή ο σταθμός του τρένου βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας και άρα (λογικά) και στο σπίτι σου και δε χρειάζεσαι εισιτήριο των 9 ευρώ για να πας και 45 λεπτά για να φτάσεις. 

2. Επειδή είσαι ήδη πολύ κουρασμένος και βλέπεις τις 6 ώρες του ταξιδιού σαν μια ευκαιρία να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί.

3. Επειδή επιτέλους θα μπορέσεις να τελειώσεις εκείνο το βιβλίο που παλεύεις να διαβάσεις εδώ και 6 μήνες.

4. Επειδή θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις εκείνη τη σειρά που σου μένουν τα τελευταία 3 επεισόδια.

5. Επειδή είσαι και λίγο στο mood να κοινωνικοποιηθείς.

6. Επειδή είσαι λάτρης του βιντατζ και το να ταξιδεύεις με τρένο (και ειδικά το ελληνικό) είναι κάπως βγαλμένο από άλλη εποχή.

7. Επειδή η άφιξη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δεν απαιτεί μία ώρα διαδρομής με λεωφορείο για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης.

8. Επειδή είναι πολύ φθηνότερο! (special tip: ψάξε βρες τις προσφορές που βγάζει η Trenose κάθε τέλος του μήνα για τον επόμενο. Το ήξερες ότι μπορείς να πας Θεσσαλονίκη μόνο με 9 ευρώ;)

9. Επειδή δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για να χαζέψεις το υπέροχο τοπίο από το παράθυρό σου χωρίς να χρειάζεται να προσέχεις το δρόμο.
      
10. Επειδή απλά το τρένο το λατρεύεις!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια