SOUVENIR SHOPPING ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

By Debbie - 1:10 PM

Εντάξει, η Ιαπωνία δεν είναι η χώρα που σκέφτεσαι να πας με άδειες βαλίτσες για να τις γεμίσεις εκεί. Με τίποτα. Τα μαγαζιά της χώρας είναι πανάκριβα, οι τοπικές μάρκες για shopping όπως η UNIQLO ή τα MUJI είναι επίσης ακριβές και δε θα έλεγα ότι είναι κάτι το σπέσιαλ. 
Όσο για τα ηλεκτρονικά της.. δυστυχώς απογοητευτήκαμε. Ίδιες ή και ακριβότερες τιμές δεν επιτρέπουν ένα τρελό geek-o shopping spree.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσετε. 

Μελετήστε την "get it or regret it" λίστα μου και αποφασίστε:

ΚΑΛΤΣΕΣ!!!
Και όμως η Ιαπωνία φημίζεται για τις κάλτσες της! Αν πας Iαπωνία το καλοκαίρι και είσαι λίγο παρατηρητικός θα δεις ότι και να βράζει ο τόπος, οι γυναίκες δεν βγαίνουν ποτέ ξεκάλτσωτες. Θα φοράνε τα παραδοσιακά ξύλινα σανδάλια τους με καλτσούλα (αυτές με το δαχτυλάκι) ή αλλιώς κλειστό παπούτσι (αθλητικό και κάλτσα ή τακούνι και καλσόν). 
Η ύπαρξη αυτού του κώδικα συμπεριφοράς και η αυξημένη ζήτηση για κάλτσες (προφανώς) οδήγησε σε μία φανταστική αγορά με τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα σε εξαιρετική ποιότητα. Αγαπημένο καλτσομαγαζί το Tutu Anna!


Kit Kat σε ενδιαφέρουσες γεύσεις
Τα είπαμε σε αυτό εδώ το post, τα ξαναλέμε τώρα. Το καλύτερο σουβενιρ από την Ιαπωνία. Τέλος. Πάρτε όλα τα KitKat που κυκλοφορούν την περίοδο που θα βρεθείτε στη χώρα και καλέστε τους φίλους σας για δοκιμές και βαθμολογίες. Εξαιρετικό!

Hello Kitty
H μανία με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι παντού προφανής. Μπείτε σε ένα flagship κατάστημα Hello Kitty (θα τα βρείτε παντού στα shopping malls και στις μεγάλες πόλεις) και χαθείτε στον κόσμο της χαριτωμένης γατούλας που σας προσκαλεί να ψωνίσετε από χαρτί υγείας μέχρι τάπερ για το φαγητό σας. 

FujiFilm instax film
Να και κάτι που συμφέρει οικονομικά να αγοράσετε εάν είστε κάτοχος μίας Fujifilm instax. Το φιλμ!!! Το Polaroid film που δεν είναι και τόσο δυσεύρετο πια αλλά κοστίζει 12 ευρώ για τις 10 πόζες στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ σχέδια και χρώματα στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ περιορισμένα. 
Στην πατρίδα της instax, μπορεί κανείς να βρει κάθε λογής φιλμάκια με διάφορα σχέδια και χρώματα. Αλμπουμάκια και άλλα μικροαντικείμενα που μόνο στο ebay εμείς οι Έλληνες έχουμε δει. Τα φιλμ θα τα βρείτε στην εκπληκτική τιμή των 8 ευρώ το πακέτο των 10, δηλαδή επενδύστε άφοβα (να κοιτάτε και την ημερομηνία λήξης όμως ε).


Wasabi! :)
Θα μου πείτε το βρίσκετε και στην Ελλάδα! Αλλά μη μου πείτε ότι δεν έχει περισσότερη αξία όταν έχεις πάει και το έχεις φέρει εσύ από την Ιαπωνία! Πάω στοίχημα ότι θα έχει και καλύτερη γεύση. Κι ας είναι η ίδια μάρκα που εισάγουμε κι εμείς.

A kimono (ofcourse)
Οι Γιαπωνεζούλες φοράνε κιμονό σε διάφορες περιστάσεις της ζωής τους, κυρίως στις γιορτές, σε σημαντικές τελετές κλπ. τα οποία εναλλάσσουν ανάλογα με τις εποχές του έτους. Εάν βρεθείς Ιαπωνία, θα πετύχεις κόσμο με κιμονό αλλά δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση για τους Ιάπωνες. Η παραδοσιακή τους φορεσιά έχει κάποιους κανόνες που σκιαγραφεί το πόσο σέβονται και διατηρούν την κουλτούρα τους. 
Μερικά είδη κιμονό είναι τα παρακάτω:
- τα κιμονό Furisode φοριούνται μόνο από ανύπαντρες γυναίκες και θεωρείται επίσημο ένδυμα
- μόλις μια γυναίκα παντρευτεί, δεν φοράει πλέον κιμονό furisode αλλά tomesode, ένα κιμονό με μικρότερα μανίκια.
- τα κιμονό Susohiki/Hikizuri τα φοράνε οι γκέισες ή οι χορεύτριες παραδοσιακών ιαπωνικών χορών. Σε σύγκριση με ένα κανονικό κιμονό, αυτά είναι αρκετά πιο μακριά. 
- το Mofuku είναι κιμονό πένθους που φοράνε τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.
- το Yukaτa είναι αυτό που συναντήσαμε εμείς, καθώς πήγαμε στη χώρα καλοκαίρι. Είναι το κιμονό που φοριέται σε καλοκαιρινά φεστιβάλ και έχει φωτεινό χρώμα και απλό σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα βαμβακερό κιμονό που φοριέται τόσο από άντρες όσο και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας. 
Οι τιμές τους μπορεί να είναι απαγορευτικές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια second hand που θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές στην Takeshita street. Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο σουβενίρ από ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο κιμονό. 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια