2017 TRAVEL RECAP

By Debbie - 10:52 AM

Άλλη μία χρονιά έφυγε και πλέον ο χρόνος φαίνεται να τρέχει με άλλους ρυθμούς. Φέτος είχα την τύχη να κάνω ένα από τα πιο ανεπανάληπτα ταξίδια της ζωής μου, και μάλιστα χωρίς να το περιμένω, επισκέφτηκα την μαγική Ισλανδία. Μία νέα ήπειρος προστέθηκε στον ταξιδιωτικό μου χάρτη με το Μαρόκο ενώ πήγα Στοκχόλμη - μία πόλη που ήθελα πολύ καιρό να γνωρίσω από κοντά.  
Επίσης γνώρισα καλύτερα τη χώρα μου και αποφάσισα φέτος να γυρίσω λίγο περισσότερη Ελλαδίτσα. 

Με σειρά κατάταξης λοιπόν, ιδού το ταξιδιωτικό top #10 του 2017:


#10. Στοκχόλμη
Οι μεγάλες προσδοκίες μου για την πρωτεύουσα της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να απογοητευτώ από την πόλη. Χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα, η Στοκχόλμη έχει πολύ ωραία design μαγαζιά, καφετέριες, καταστήματα με ρούχα καθώς και το μουσείο των Abba για τους φανς.

Best of: οι σταθμοί του μετρό - πραγματικά έργα τέχνης!!!

City guide: http://www.livealittle.gr/2017/09/stockholm-city-guide.html


#9. Λέσβος
Στη Λέσβο, λοιπόν και όχι Μυτιλήνη βρέθηκα την άνοιξη και γύρισα λίγο το νησί. Είδα την Μυτιλήνη - την πρωτεύουσα του νησιού και νοικιάζοντας ένα αμάξι γυρίσαμε μερικά χωριουδάκια από τα οποία ξεχώρισαν η Αγιάσος και ο Μόλυβος. Επίσης είχαμε την εμπειρία να ζήσουμε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στο Μανταμάδος που δυστυχώς άφησε πίσω του πολλά ερείπια... 

Best of: ο "Μπόμπιρας" στη Μυτιλήνη!


Λέσβος roadtrip:


#8. Μαρακές
Τουρίστες, γρήγοροι ρυθμοί, φασαρία, άμαξες, φοίνικες, παζάρια με δερμάτινα είδη, κοσμήματα, μπαχαρικά και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Το Μαρακές είναι σίγουρα μία εμπειρία. Είναι μία οριεντάλ κοσμική πόλη και ένας υπερ-τουριστικός προορισμός με πολλές παγίδες για τους ξένους. Εάν δεν επικεντρωθείς σε αυτό, τότε θα περάσεις καλά σε μία πολύχρωμη και φασαριόζικη πόλη που κάνει -σχεδόν πάντα- ζέστη!

Best of: τα ριαντ που θα μείνεις - μην επιλέξεις ξενοδοχείο!

Marrakech city guide: http://www.livealittle.gr/2017/02/red-sunsets-and-mint-tea-marrakech-diary.html

Cafe Clock Marrakech: https://youtu.be/J04EahkQDWE

#7. Φες
Αν πας Μαρόκο δε θα πρέπει με τίποτα να παραλείψεις την πόλη Fes! Και αυτή τουριστική αλλά λίγο πιο ανθρώπινη σε σχέση με το κοσμικό Μαρακές. Εδώ βρίσκονται και τα βαφεία δερμάτων (tanneries) και παρόλο που αποτελεί τουριστική ατραξιόν, είναι και η πηγή της δημιουργίας όλων αυτών των περίφημων δερμάτινων ειδών. Η medina είναι δαιδαλώδης ενώ η αίσθηση της πόλης είναι πολύ πολύ όμορφη.

Best of: τα tanneries φυσικά! μοναδική εμπειρία!

Fes city guide: http://www.livealittle.gr/2017/03/fes-moroccan-true-beauty.html
Fes traveldiary: https://youtu.be/zEcxm6l-9h8


#6. Μιλάνο
Ένα τριήμερο στο Μιλάνο είναι μία φανταστική εξόρμηση μετά την οποία θα γυρίσεις γεμάτος με εικόνες και κυρίως χορτασμένος: πίτσες, παγωτά, καφέδες, κοκτέιλ στα καλύτερά τους!! Πρωινές βόλτες γύρω από την piazza Duomo και βραδινές περιηγήσεις, στα κανάλια της πόλης, στην περιοχή Navigli. 

Best of: η αλυσίδα Cioccolati Italiani και τα κοκτέιλ στο Dry.

Milano city guide: http://www.livealittle.gr/2018/01/long-weekend.html
Milano travel diary: https://youtu.be/kysjPzUNcF4


#5. Βουδαπέστη
Η Βουδαπέστη είναι μία κούκλα το καλοκαίρι, την εποχή που την επισκέφτηκα εγώ! Επίσης έχει πολλά αξιοθέατα που αξίζουν καθώς και φανταστικά μέρη για να βγεις. Αναφέρομαι στα ruin bars, τα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια τα οποία έχουν μετατραπεί σε μπαρ, εστιατόρια και πολυχώρους τέχνης! Τι ωραία πρωτοβουλία για την αναβίωση των κτισμάτων! Θα έπρεπε να γίνει case study για τον Δήμο Αθηναίων. 
Γενικά μία πόλη που έχει να δώσει πολλά στον επισκέπτη και τουλάχιστον 5 μέρες είναι απαραίτητες!
Επίσης τον Αύγουστο διοργανώνεται το Sziget Festival ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης!

Best of: το ruin bar Szimpla Kert και βόλτα με το καραβάκι στον Δούναβη. 

Budapest city guide: http://www.livealittle.gr/2017/08/budapest-city-guide.html
Budapest travel diary: https://youtu.be/YMILr7fFoEo

Extras: 
Szechenyi Baths: https://youtu.be/qQtNA4V4RzE


#4. Έρημος Merzouga
Το μεγαλύτερο highlight του ταξιδιού μας στο Μαρόκο ήταν η διαμονή μας για μία νύχτα στην έρημο Σαχάρα. Νομίζω ότι το ταξίδι στο Μαρόκο είναι λειψό χωρίς αυτή την εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα! Μπορεί να μην είναι ένα εύκολο ταξίδι, από το Μαρακές μέχρι να φτάσεις στην έρημο θα χρειαστείς γύρω στις 8-9 ώρες ενώ καλύτερα θα είναι να πας οργανωμένα μιας και οι Μαροκινοί αστυνόμοι παραφυλάνε για κλήσεις στους δρόμους όταν βλέπουν ξένο/ νοικιασμένο αυτοκίνητο. 
Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και τα ριάντ στο Μαρόκο προσφέρουν αυτή την εκδρομή σε πακέτο αφού είναι η πιο απίστευτη εμπειρία που όλοι οι ξένοι ζητάνε. Κοστίζει 80 ευρώ και πληρώνεις τη διαδρομή, τη διανυκτέρευση σε σκηνές στη μέση της ερήμου (!), φαγητό και βόλτα με καμήλα. Όλα είναι τόσο διαφορετικά για έναν δυτικό και τόσο μα τόσο μαγευτικά. Τη νύχτα στην έρημο θα νιώσεις ένα απίστευτο συναίσθημα του πόσο μικροί είμαστε και θα ξυπνήσεις με το ξημέρωμα για να δεις την ανατολή του ήλιου. Μαγικό και σαν να βγήκε από ταινία!

Sleeping at a million stars hotel: https://youtu.be/SrsJAdyR8IA


#3. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας και όχι άδικα αφού τα νερά είναι πεντακάθαρα και μπλε φωσφοριζέ! Με το που φτάνει το καραβάκι στην παραλία εντυπωσιάζεσαι με το χρώμα της θάλασσας αλλά και με τον τρομερό τουρισμό που θα αντικρίσεις. Κυριολεκτικά δεν έχεις που να βάλεις την πετσέτα σου! Αν αυτό το παραβλέψεις - δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς- απολαμβάνεις μία από τις καλύτερες παραλίες της χώρας σου και νιώθεις μία ευτυχία που ζεις σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου! 

Navagio traveldiary: https://youtu.be/1cvMzAELfBs

#2. Reykjavik
Από τις πιο εξωπραγματικές πόλεις του κόσμου όχι τόσο για την ομορφιά της αλλά για το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Καθόλου δυτικοποιημένη και πολύ μικρή, σου δίνει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από το οτιδήποτε μπορεί να έχεις ζήσει. Μην ψάξεις για τις γνωστές αλυσίδες τροφίμων και ρούχων που υπάρχουν παντού, εδώ δεν έχουν ακόμη φτάσει. Γι' αυτό θα δοκιμάσεις τοπικά προϊόντα τόσο στα σουπερμάρκετ, όσο και στα εστιατόρια. Θα πιεις απίστευτες μπύρες που δεν υπάρχουν αλλού, θα ντυθείς με ρούχα που δεν υπάρχουν αλλού. Τα πάντα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Το ίδιο βέβαια και οι τσουχτερές τιμές. 

Best of: το διάσημο χοτ ντογκ στο Baejarins Beztu Pylsur.



#1. Blue Lagoon & Bubble hotel
Από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, το μπάνιο στη Blue Lagoon και η διαμονή μας στο bubble hotel στη μέση του πουθενά στην Ισλανδία. Και εκεί είναι που λες ότι τα λεφτά αξίζουν για να αγοράζεις εμπειρίες και όχι πράγματα. Γιατί οι εμπειρίες και τα ταξίδια σε αλλάζουν, σε εκπαιδεύουν, σε ωριμάζουν και σε κάνουν πιο ανοιχτόμυαλο και ολοκληρωμένο άνθρωπο. 
Η blue lagoon, δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Ρέικιαβικ. Πρόκειται για γεωθερμικά σπα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως η σιλικόνη και το θείο. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 39 βαθμούς κελσίου πράγμα που κάνει απίστευτη διαφορά με την εξωτερική θερμοκρασία της περιοχής. Εμείς πήγαμε Μάιο και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 7 βαθμοί. 
Το bubble hotel βρίσκεται βόρεια του Ρέικιαβικ και είναι μία μορφή glamping. Η (διόλου ευκαταφρόνητη) τιμή της φούσκας σου προσφέρει μία πραγματικά μοναδική εμπειρία. Η φούσκα είναι όλη διάφανη πράγμα που αν πας χειμώνα- σου δίνει τη δυνατότητα να δεις το βόρειο σέλας. Το κρεβάτι είναι πολύ αναπαυτικό και πεντακάθαρο, φυσικά ούτε λόγος να φοβηθείς. Οι Ισλανδοί είναι ο πιο φιλειρηνικός λαός του κόσμου ενώ άγρια ζώα δεν πλησιάζουν. Εγώ έκανα τον καλύτερο ύπνο σε όλο το ταξίδι μέσα στη φούσκα!!! 

Μια νύχτα στο bubble hotel: http://www.livealittle.gr/2017/06/bubble-hotel.html
Bubble hotel traveldiary: https://youtu.be/tv6r2SrRB0A


Και εδώ το βίντεο - recap της χρονιάς:


Like & leave a comment if you feel like it :)

SUBSCRIBE FOR MORE!!





  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια