A day in Tallinn

By Debbie - 11:23 AM


Το καλοκαιρινό ταξίδι μας στις χώρες της Βαλτικής ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Σίγουρα σοφή επιλογή να ξεκινήσουμε από Βίλνιους και να ανέβουμε προς τα επάνω ώστε οι συγκρίσεις μεταξύ πόλεων να μην μας απογοητεύουν.
Από Ρίγα λοιπόν πήραμε το λεωφορείο και φτάσαμε στο Ταλίν μετά από 4,5 ώρες.. με αυτό το ταξίδι συνειδητοποιείς πόσo τυχεροί είναι αυτοί οι λαοί από θέμα μετακινήσεων και ταξιδιών σε άλλες χώρες.
Το Ταλίν μας μάγεψε τόσο με την ομορφιά της παλιάς πόλης όσο και με την σύγχρονη ζωή, την ποιότητα των υπηρεσιών, την οργάνωση, την καθαριότητα.

Δύο μέρες είχαμε στη διάθεσή μας για εξερευνήσουμε την πόλη και νομίζω θα μπορούσα να καθίσω μία εβδομάδα- άνετα. 


Τα highlights του ταξιδιού μας:

Η θέα από την εκκλησία St. Olaf
Η συγκεκριμένη εκκλησία δεν περνάει απαρατήρητη. Η επιβλητική ψηλόλιγνη γαλαζοπράσινη σκεπή του εντυπωσιάζουν από μακριά καθώς δεσπόζει μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης. Αξίζει να δώσεις τα 3 ευρώ που κοστίζει η είσοδος, να ανέβεις τα 232 σκαλιά για να φτάσεις στο μπαλκόνι κάτω από τη σκεπή (την αγγίζεις κιόλας αν θες!) για να δεις το Ταλίν από ψηλά. Εντυπωσιακό.


Το DEPOO και Telliskivi Creative Space
Τι κι αν το Ταλίν φημίζεται για την πραγματικά υπέροχη παλιά του πόλη; Υπάρχει ένα κρυμμένο διαμάντι για τους λάτρεις της αστικής τέχνης (urban art) και του street art. Η περιοχή Telliskivi Creative Space, μόλις 10 λεπτά περπάτημα από το κέντρο της παλιάς πόλης,
Ένας άλλος κόσμος ξετυλίγεται με νεολαία, τέχνη δρόμου, γκραφίτι, μοντέρνες καφετέριες, εστιατόρια και γραφεία τοπικών ΜΚΟ, designer, σχολών χορού και μουσικής, ακόμα και γραφεία ραδιοφωνικού σταθμού!


Το vegan παγωτό LA MUU
Έχεις δοκιμάσει παγωτό αβοκάντο; Γρανίτες σε διάφορες γεύσεις και μάλιστα vegan? Το απόλυτο must αν έχεις όρεξη για παγωτό. Υπάρχει συσκευασμένο στα σουπερμάρκετ αλλά σε χωνάκι θα το βρεις στην περιοχή Telliskivi.


Το φαγητό στο F-Hoone
Βρίσκεται και αυτό στην περιοχή Τelliskivi και αν είναι καλοκαίρι θα καθίσεις στην υπέροχη αυλή περιτριγυρισμένη από γκραφίτι ώστε να βλέπεις τον κόσμο να περνάει καθώς απολαμβάνεις το φαγητό ή το ποτό σου. Αν είναι χειμώνας θα καθίσεις στο εσωτερικό του μαγαζιού με την υπέροχη διακόσμηση και τις μεγάλες τζαμαρίες. 
Σε κάθε περίπτωση, θα φας και θα πιεις εξαιρετικά και σε πολύ λογικές τιμές.


Ποικιλία μπύρας στην παλαιότερη pub του Ταλίν
Η μπυραρία Hell Hunt βρίσκεται στην παλιά πόλη και διαθέτει τεράστια ποικιλία μπύρας. Δοκιμάσαμε Εσθονικές μπύρες που δύσκολα θα βρεις αλλού, μηλίτη και home brewed ποικιλίες. Ωστόσο υπάρχει και μεγάλη γκάμα διεθνών και γνωστών ετικετών αν δεν είσαι έτοιμος για tasting challenge. 
Η αυλή απέναντι ακριβώς από την είσοδο είναι μία όαση δροσιάς το καλοκαίρι ενώ εμείς πέσαμε πάνω στο μουντιάλ και ζήσαμε αξέχαστες στιγμές με τους φιλάθλους. 


Περπάτημα στην περιοχή της Kalamaja
Χαλαρή ατμόσφαιρα και σπίτια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού design. Εδώ προτείνεται να βολτάρεις ένα απογευματάκι για και να περιηγηθείς στη γειτονιά θαυμάζοντας τα σπίτια και την ηρεμία του τοπίου μόλις λίγο πιο έξω από το πολύβουο ιστορικό κέντρο. 


Μπες στο καράβι και σάλπαρε προς Ελσίνκι ή Στοκχόλμη
Ξέρουμε ότι οι βορειοευρωπαίοι είναι εύκολοι στις μετακινήσεις. Ένα τρένο και έφτασες στη διπλανή χώρα, ένα πλοίο και να σαι Σκανδιναβία! 
Τα συχνά δρομολόγια από και προς Ελσίνκι (2,5 ώρες δρόμος) ή Στοκχόλμη (16-17 ώρες ανάλογα με πιο πλοίο θα πας) είναι μεγάλη ευκολία. Εμείς πήγαμε Ελσίνκι μέσω Ταλίν. Το λιμάνι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο οπότε ουσιαστικά δεν χαλάς χρόνο στις μετακινήσεις. Απλά, εύκολα, γρήγορα. 




  • Share:

You Might Also Like

3 σχόλια