ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ

By Debbie - 10:39 AM

 

Μετά από πάρα πολύ καιρό μπήκαμε στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για το Λεωνίδιο. Κάναμε περίπου 3 ώρες και η διαδρομή μετά το Άργος γίνεται μαγικά ειδυλλιακή. Οδηγείς παραλιακά στο βουνό και μπροστά σου απλώνεται το καταπράσινο βουνό και οι πετροειδείς σχηματισμοί ενώ από κάτω σου προσπερνάς χωριουδάκια παραλιακά, βλέπεις όλη την ακτογραμμή και σε κάνει να παραμιλάς για το πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα..

Το Λεωνίδιο είναι ένα χωριό χτισμένο κάτω από τον Πάρνωνα. Είναι απίστευτα γραφικό χωριό και οι κάτοικοί του μιλάνε Τσακώνικα. Χαρακτηριστικές είναι οι πινακίδες που υπάρχουν στο χωριό 'μεταφρασμένες' στην Τσακώνικη διάλεκτο - ή μάλλον στη δημοτική για εμάς τους επισκέπτες. 


Το χωριό είναι πολύ γραφικό με πολλά μαγαζάκια στον κεντρικό δρόμο, ταβέρνες και καφετέριες. Εμείς δεν είχαμε πολύ χρόνο για να το γυρίσουμε καθώς μέναμε στην παραλία του Λεωνιδίου, την Πλάκα, αλλά καταφέραμε να πάμε μία μέρα και να φάμε πρωϊνό στην Κασέτα, ένα μοντέρνο μαγαζάκι με πολλές επιλογές για πρωϊνό, μπραντς ή ποτό το βράδυ στην όμορφη ταράτσα του. 

Αν πάει κανείς καλοκαίρι - και ειδικά φέτος που οι θερμοκρασίες ήταν πρωτόγνωρες - αξίζει να μείνει στην Πλάκα, την παραλία του χωρίου, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χωριό. Κατάλευκα βότσαλα και γαλάζια νερά περικυκλωμένα από τους καφέ βράχους και τα καταπράσινα δέντρα σχηματίζουν ένα τοπίο μαγικό! 

Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες δωρεάν ακριβώς μπροστά από το Camping Semeli όπου εμείς μείναμε και μπορείς να πάρεις καφέ από το κάμπινγκ ή ακριβώς δίπλα υπάρχει ένα πολύ οργανωμένο beach bar, το Protokollon Summer Coffee Lounge & Bar. Εκεί θα βρεις  ξαπλώστρες μπροστά στην παραλία, ντουζιέρα αλλά και έναν όμορφο χώρο να καθίσεις για γρήγορο φαγητό, καφέ, κοκτέηλ. Για φαγητό υπάρχουν 2-3 ταβερνούλες προχωρώντας προς το λιμάνι που θα φας κρέας και ψάρι. Δύο μίνι μάρκετ και τέλος. Χαλαρές διακοπές με όλα τα απαραίτητα στα πόδια σου. 

Που μείναμε;
Στα δωμάτια του καμπινγκ Semeli. Μας νανούριζαν τα κύματα και μας ξυπνύσαν τα τζιτζίκια!

Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε γι' αυτό δώσαμε την υπόσχεση να επιστρέψουμε σύντομα εξερευνώντας την περιοχή!

Must do: Για φαγητό στο Εστιατόριο Μυρτώον στην Πούλιθρα
Must see: το ορεινό χωριό Κοσμάς

Έρχεται ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ :)

  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια