ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ BUBBLE HOTEL

By Debbie - 10:06 AM


Όταν έμαθα ότι θα πάω Iσλανδία (τι χαρά!) σκάναρα όλο το Ίντερνετ κυριολεκτικά για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τις 5 διαθέσιμες ημέρες μας εκεί.
Ξαφνικά λοιπόν έπεσα πάνω σε μία φωτογραφία (στο Pinterest, που αλλού) μιας σκηνής/φούσκας -που έμοιαζε διαστημική και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα- μέσα σε ένα δάσος. Ψάχνοντάς το περισσότερο λοιπόν, μπήκα στο official site του καταλύματος και κατάλαβα πως πρόκειται για ένα κατάλυμα αρκετά διαφορετικό από τα απλά ξενοδοχεία και σπίτια που κοίταζα.
Τρελάθηκα και σκέφτηκα αυτό πρέπει να το ζήσουμε! Η διαμονή δεν είναι διόλου φθηνή στη φούσκα αλλά αν σκεφτείς ότι η Ισλανδία είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου η τιμή θεωρείται average.

Και έτσι απλά κλείσαμε μία νύχτα...


Αυτή η φούσκα βρίσκεται στην περιοχή Reykholt, όχι πολύ μακριά από το Reykjavik. Τις ακριβείς συντεταγμένες στις στέλνουν σε ένα αναλυτικότατο email μόλις κάνεις την κράτηση.


Με το που φτάνεις σε υποδέχεται μία κυρία που μένει σε ένα σπίτι 100 μέτρα μακριά ενώ το πρώτο που συνειδητοποιείς είναι ότι δεν πρόκειται για κανένα πυκνό δάσος. Μάλλον για μεταφυτευμένα έλατα από τον ιδιοκτήτη των φουσκών. Αυτό τελικά δε μας ενόχλησε τόσο μόλις αντικρίσαμε το απίστευτο σπίτι μας για τη βραδιά. 


Είναι όλη διάφανη, φτιαγμένη από πολύ γερό πλαστικό, δεν έχει εσωτερικό σκελετό και παραμένει φουσκωμένη από μία φυσούνα που την γεμίζει συνεχώς με θερμό αέρα. Αυτό μπορεί να ακούγεται ενοχλητικό αλλά δεν είναι καθόλου. Υπάρχουν δύο πόρτες για να μπεις και πρέπει να κλείνεις τη μία πριν ανοίξεις την επόμενη για να μην ξεφουσκώσει.


Μέσα στη φούσκα που μείναμε εμείς υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι (αναπαυτικότατο) ένα καλοριφέρ, μία έξτρα σόμπα, μάσκες ύπνου και πετσέτες. Αυτά είναι όλα αλλά δεν χρειάζεσαι και περισσότερα.


Τουαλέτα, ντουζιέρες, τραπεζαρία, καφετιέρα ΚΑΙ  wi-fi υπάρχουν σε ένα λυόμενο σπιτάκι 20 βήματα από τις φούσκες, οι οποίες είναι κοντά η μία από την άλλη, αλλά λόγω των δεντρών δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους. Θα ήταν πολύ awkward να υπήρχε οπτική επαφή αφού είναι όλες διάφανες!


Ο βασικός σκοπός τους είναι για να δεις το βόριο σέλας. Γι' αυτό το λόγο είναι διάφανες προφανώς, γι' αυτό το λόγο τους χειμερινούς μήνες εξαντλούνται πάρα πολύ καιρό πριν.

Εμείς πήγαμε off season, βόρειο σέλας δεν είδαμε, ωστόσο ήταν μία εκπληκτική εμπειρία να μένεις στη μέση του πουθενά και να κοιμάσαι στην Ισλανδική φύση. Γενικά οι Ισλανδοί το έχουν με το κάμπινγκ. Η χώρα είναι πολύ ασφαλής και μπορείς να στήσεις τη σκηνούλα σου σε διάφορες προκαθορισμένες περιοχές. Χωρίς χρέωση, στη φύση. Αυτός νομίζω είναι και ο πιο μαγικός τρόπος να γυρίσεις τη χώρα, αν αντέχεις το κρύο φυσικά ή αν πας το καλοκαίρι. 


Iceland suitcase ή αλλιώς "τι να πακετάρεις" για μια νύχτα στα δάση της Ισλανδίας:
Ποιό αντικουνουπικό; δεν υπάρχουν κουνούπια στην Ισλανδία! Μαγικό? Όλα χάρη στο κρύο! Οπότε μια μασκούλα είναι must αν δε μπορούμε να κοιμηθούμε με φως και από εκεί και πέρα χοντρά αδιάβροχα ρούχα, γούνινα παπούτσια, μουσικούλα, κρέμες για το κρύο, ένα χοντρό αδιάβροχο μπουφάν, κολάν για μέσα από τα παντελόνια - ισοθερμικά καλύτερα-, μάλλινες κάλτσες, ξηρά τροφή, ένα power bank, έναν φακό και φωτογραφική μηχανή. Τέτοια ομορφιά πρέπει να την θυμάσαι για πάντα!!!

Bubble hotel official website: https://www.buubble.com


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια