ΟΔΗΓΟΣ: ΙΣΛΑΝΔΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ

By Debbie - 10:20 AM


Ποιος θα περίμενε μία παγωμένη χώρα όπως η Ισλανδία, να έχει τέτοια ποικιλία μπύρας! Και μάλιστα μερικές από τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει! Η ποιότητά τους αγγίζει επίπεδα Βελγίου και όλοι ξέρουμε πόσο καλές μπύρες έχει το Βέλγιο... 
Το περίεργο είναι ότι το αλκοόλ απαγορευόταν στη χώρα μέχρι το 1989 (!) και από τότε φαίνεται έγιναν άλματα στην παραγωγή μιας και υπάρχει απίστευτη ποικιλία τοπικής μπύρας καθώς και άλλων αλκοολούχων ποτών με πιο διάσημο το τοπικό τους ποτό, το Brennivin.
Αλλά ας μείνουμε στην εντυπωσιακή ποικιλία μπύρας που τόσο με ξάφνιασε ευχάριστα και τώρα η Ισλανδία εκτός από υπερεξωτικός προορισμός είναι και φανταστικός προορισμός για λάτρεις της μπύρας. 

Προσπάθησα να δοκιμάσω όσο το δυνατόν περισσότερες και εδώ είναι μία λίστα με ότι μπόρεσα να δοκιμάσω: 

VIKING
H Viking παρασκευάζεται στο βόρειο χωριουδάκι Akureyri. Ποιος ταξιδιώτης δεν θα δοκίμαζε μία μπύρα με αυτό το θεϊκό (και τουριστικό) όνομα; Μία καλή μπύρα αλλά τίποτα το φοβερό που να αξίζει να σημειωθεί. Εκτός από το όνομά.. 

Einstök Wee Heavy: Scottish Ale
Η πρώτη μπύρα που δοκιμάσαμε και ίσως η πιο διαδεδομένη στα εστιατόρια. Η Einstok pale ale (μπλε) δεν είναι ιδιαίτερα καλή, μέτρια θα την έλεγα. Η Einstok Toasted Porter όμως είναι απίστευτη! Πρόκειται για μαύρη καβουρδισμένη μπύρα με έντονη γεύση και άρωμα: περιλαμβάνει νότες καφέ, σοκολάτας, βουτύρου, και φρούτων. Έχει 6% αλκοόλ.

LAVA: Smoked Imperial Stout
Η καλύτερη μπύρα που δοκίμασα!!! Με μία καπνιστή γεύση που σου γεμίζει τον ουρανίσκο και ένα σκούρο χρώμα, με μία παχιά και κρεμώδη υφή.... με 9.4% αλκοόλ μόνο κλασική μπύρα δεν την λες. Must try!!! Εμείς θέλαμε να τη φέρουμε και στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε στο αεροδρόμιο :(
GARUN NO.19
Άλλη μία αγαπημένη μπύρα, δυνατή και γευστική, με 11,5% αλκοόλ και μία από τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει! Η Garún no.19 είναι βαριά αλλά έχει απαλή γεύση με νότες από σοκολάτα, liquorice και καφέ!!!! Και αυτή must try!! 

GULL
Υπάρχει σχεδόν παντού, σε κάθε μπαρ ή εστιατόριο. Είναι ξανθιά Lager, κλασική θα την έλεγα χωρίς προσδοκίες ιδιαίτερες στη γεύση.  Να σημειωθεί πως έχει κερδίσει το βραβείο “World’s Best Standard Lager” στα World Beer Awards το 2011!

Με την ποικιλία της μπύρας στην Ισλανδία, όρεξη να χει κανείς να πίνει όλη μέρα μπύρες...μακάρι να είχαμε περισσότερες μέρες να δοκιμάζαμε κι άλλες!

REYKJAVIK VLOG


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια