Long weekend ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

By Debbie - 12:37 PM

Ένα εύκολο ταξίδι - φθηνά εισιτήρια και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια - καθώς τρεις μέρες αρκούν για την εξερεύνηση της πρωτεύουσας της μόδας! 

Εδώ θα βρεις 10 φανταστικά πράγματα που θα κάνεις στο Μιλάνο:

1. Θα πιεις τον καλύτερο καφέ της ζωής σου!
Και δε μιλάμε για τον απλό καπουτσίνο ή εσπρέσο που είναι ούτως ή άλλως τοπ ποιότητας. Μιλάμε για τους σπέσιαλ καφέδες με τη σοκολάτα, τη νουτέλα, το φουντούκι, τη σαντιγύ. Μπορεί η τιμή τους να είναι λίγο τσιμπημένη σε σχέση με το εσπρεσάκι που κοστίζει μόλις 1.5 ευρώ αλλά για έναν Έλληνα που έχει συνηθίσει να πληρώνει 3 ευρώ για τον καφέ του από τον Γρηγόρη τότε απλά είναι value for money!

Τip. Η πιο απίστευτη αλυσίδα καφέ-ζαχαροπλαστείο που ανακαλύψαμε περπατώντας στους δρόμους του Μιλάνο είναι η Cioccolati Italiani. Παγωτά, βάφλες, σοκολάτες, καφέδες είναι must για πρωινό!!!

2. Θα δεις τα πιο ακριβά καταστήματα του κόσμου να βάζουν όλη τους την τέχνη στις βιτρίνες των καταστημάτων τους
H Μέκκα της μόδας είναι συγκεντρωμένη στην Galleria Vittorio Emmanuele II και στον ξακουστό δρόμο via Montenapoleone. Πουθενά τόση περίτεχνη κομψότητα στις βιτρίνες δεν με έχει εντυπωσιάσει. Μία βόλτα αξίζει και ας μην μπορείς να μπεις μέσα για να ψωνίσεις.  

3. Στην περιοχή Navigli θα νομίζεις ότι μεταφέρθηκες σε άλλη εποχή!
Tα κανάλια του Μιλάνο βρίσκονται στη περιοχή Navigli και αν πας Χριστούγεννα θα δεις αυτόν τον εξαιρετικό στολισμό. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν εστιατόρια και μπυραρίες και αποτελεί μία απολαυστική έξοδο και βόλτα στον πεζόδρομο με θέα το ποτάμι!

Tip. Δοκιμάσαμε μπύρα χειροποίητη (artisanal) στο BQ Birra Artisanale di Qualita σε πλαστικό ποτηράκι καθώς βολτάραμε πάνω κάτω στο κανάλι! 

4. Θα φας νοστιμότατη πίτσα
Καλά, γι' αυτό δεν υπήρχε αμφιβολία! Αλλά οι πίτσες στο Μιλάνο είναι τόσο απλές και τόσο νόστιμες. Χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα (η κέτσαπ είναι ιεροσυλία!) και φρέσκα υλικά όπως βασιλικό και σπαράγγια. Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η πίτσα με αντζούγιες. Αυτό το τελευταίο είναι ψάρι οπότε μόνο για τους δυνατούς παίχτες.

Tip. Η πιο φθηνή και πιο fun pizzeria είναι η Pizza AM  στην οποία δεν κάνουν κρατήσεις οπότε γίνεται Ο χαμός αλλά σε υποδέχονται με ένα ποτήρι κρασί frizzante και σπέσιαλ κομμάτι πίτσας. Οπότε περιμένεις. Η αναμονή κυμαίνεται γύρω στο εικοσάλεπτο - μισάωρο και οι πίτσες κοστίζουν περίπου 10 ευρώ. Φυσικά νοστιμότατες, όπως είπαμε, σ' αυτό δεν χωρά αμφιβολία!

5. Φοβερά κοκτέιλ και φυσικά Aperol Spritz!
Η Ιταλία μπορεί να είναι γνωστή κυρίως για τα μακαρόνια, τις πίτσες και τους καφέδες της αλλά εγώ θα έλεγα πως εθνικό της προϊόν είναι και το "Aperol Spritz". To γνωστό aperitivo σερβίρεται παντού στο Μιλάνο και είναι τόσο απολαυστικό το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Επίσης είναι τόσο ελαφρύ που μπορείς να ξεκινάς να το πίνεις από νωρίς το μεσημέρι και τόσο βαρύ εάν συνεχίζεις να το πίνεις μέχρι το βράδυ! 

Tip. δοκιμάσαμε aperol spritz αλλά και το φημισμένο negroni στο Dry (via Solferino 33, Brera) και ήταν απίστευτο! 

6. Oι κολώνες του San Lorenzo
Ένα ενδιαφέρον μνημείο κάπως αλλιώτικο από τα άλλα βρίσκεται σε 15 λεπτά περπάτημα από τον Duomo. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Basilica του San Lorenzo Maggiore πράγμα που τo καθιστά ακόμη πιο αξιόλογο. 


7. Galleria Vittorio Emanuele II: ένα από το παλαιότερα και ίσως το εντυπωσιακότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου!
Η κατασκευή αυτής της εντυπωσιακής στοάς ολοκληρώθηκε το 1867. Οι ακριβότεροι οίκοι μόδας βρίσκονται εδώ με τεράστια καταστήματα και βιτρίνες που μοιάζουν σαν έργα τέχνης. Κάτι διάβασα κάπου ότι λένε: "αν το Μιλάνο είναι το κέντρο της μόδας η galeria Vitorio Emanielle είναι η καρδιά αυτού του κέντρου". Οπωσδήποτε μία βόλτα και πολλές κραυγές θαυμασμού.

Tip. Και αφού εντυπωσιαστείτε, πιείτε ένα aperitivo στο υπέροχο και ιστορικό μπαρ του Campari.


8. Τα καλλυντικά της χρονιάς από τα ΚΙΚΟ
Όταν κάτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, γίνεται αμέσως εξωτικό. Τα ΚΙΚΟ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (μέχρι φυσικά να έρθουν στην Ελλάδα και να απαξιωθούν όπως συνέβη και με τα PARFOIS #girl_talk). Πόσο μάλλον όταν στο Μιλάνο βρίσκεται το μεγαλύτερο κατάστημα της ΚΙΚΟ που άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο! Παράδεισος! Μόνο σε αυτό το μαγαζί υπάρχει και ένα laser - ρομπότ που φτιάχνει customized θήκες κραγιόν. Τι άλλο να πω; Μπορεί να μην έχουμε τα λεφτά για μία  Gucci, αλλά μία σακούλα με καλλυντικά ΚΙΚΟ δε θα τινάξει την τράπεζα στον αέρα συν θα κρατήσει για αρκετό καιρό!

Τιp. τα κραγιόν είναι κα-τα-πλη-κτικά. Αυτά που κοστίζουν 6,90 ευρώ (τα ακριβά). 


9. Via Tortona: ένα design hotspot και η έκθεση του οίκου μόδας Giorgio  Armani
H περιοχή Tortona είναι μια από τις πιο ζωντανές και ενδιαφέρουσες περιοχές στην πόλη, που θεωρείται ως κέντρο αναφοράς για τη μόδα και το σχεδιασμό. Στην περιοχή Tortona υπάρχουν αρκετοί καλλιτεχνικοί χώροι και επιχειρηματικά κέντρα στον τομέα της δημιουργικότητας και της τέχνης. Εδώ βρίσκονται και τα Armani Silos, ένα τετραώροφο κτήριο στο οποίο παρουσιάζεται όλη η πορεία του διάσημου οίκου. Μόνο εάν έχετε χρόνο και μόνο για fashion lovers.

Official website: https://www.armanisilos.com/en_WW


10. Θα φωτογραφηθείς μπροστά από το duomo βέβαια!


Τι να πακετάρω;
Εξαρτάται την εποχή που θα πας! Εάν αποφασίσεις να πας χειμώνα όπως εμείς χοντρά ρούχα, το καλοκαιράκι πιο ανάλαφρα. Ένα είναι το σίγουρο: αν θέλεις να ταιριάζεις με το Vibe της πόλης σίγουρα κάτι stylish!   

Που μείναμε;
Hotel nhow Milano https://www.nhow-milan.com/en/

  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Αχ Μιλανάκι!! Το πρώτο μου solo ταξίδι!! Πραγματικά κόλαση τα Cioccolati Italiani!! Θα τσεκάρω σίγουρα την Via Tortona την επόμενη φορά!! :)

    ReplyDelete