ΠΟΡΟΣ

By Debbie - 11:14 AM

 
Πόρος: τόσο κοντά στην Αθήνα και όμως ένα υπέροχο νησάκι που θα φας φοβερά, θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά, θα δεις τοπία μες στα πεύκα και θα φας τα καλύτερα αμυγδαλωτά της χώρας..
Μείναμε 5 μέρες τέλη Ιουνίου και περάσαμε φανταστικά, αυτά είναι τα πράγματα που προλάβαμε να κάνουμε, να δούμε και να απολαύσουμε:

Περπατήσαμε την παραλιακή του Πόρου και θαυμάσαμε τα αραγμένα κότερα
Μια υπέροχη απογευματινή must βόλτα είναι η παραλιακή περατζάδα στη χώρα. Θα δεις φοβερά κότερα που είναι αραγμένα στο λιμάνι και ίσως ζηλέψεις λίγο τους ιδιοκτήτες που κάθονται και πίνουν μέσα από το πλωτό τους σπίτι. 

Δοκιμάσαμε παραδοσιακό αλλά γκουρμέ φαγητό στο Απάγιο
Βρίσκεται στη χώρα του Πόρου, στο τέλος της παραλιακής περατζάδας. Πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση, πολύ ωραία πιάτα.

Και μετά για επιδόρπιο το καλύτερο παγωτό του νησιού στου Βεσσαλά
Μία κόκκινη πορτούλα στολισμένη με ροζ βουκαμβίλια είναι η πόρτα του παραδείσου της γεύσης. Δεν φαίνεται ωστόσο αν πας ώρα αιχμής, δηλαδή βραδάκι, θα το καταλάβεις από την ουρά που σχηματίζεται έξω από το μικροσκοπικό μαγαζάκι. Στα must το καϊμάκι, το ροδι- σοκολάτα και τζαντούγια.

Στο Ρώσικο Ναύσταθμο θα μάθεις λίγη από ιστορία και θα κολυμπήσεις σε φοβερά νερά και φυσικά θα κάνεις και μία βουτιά στο Λιμανάκι της Αγάπης...
την πιο πολυδιαφημισμένη παραλία, όχι όμως και η προσωπική μου αγαπημένη. Και οι δύο παραλίες είναι μικροί κολπίσκοι, οργανωμένοι με ξαπλώστρες, beach bar και μουσική και κόσμο. Δυστυχώς ο Πόρος - τουλάχιστον στις πιο προσβάσιμες παραλίες που πήγαμε εμείς- φαίνεται να μην έχει παραλίες χωρίς ξαπλώστρες..

Δεν χάνεις με τίποτα τα γλυκά του Δάγκλη
Αυτό το μικρό μαγαζάκι στην χώρα του Πόρου φτιάχνει τα καλύτερα αμυγδαλωτά που έχεις φάει ποτέ ενώ απέξω μυρίζει ροδόνερο. Δεν γίνεται όμως να μην δοκιμάσεις και το παγωτό αμυγδαλωτό με κομματάκια αμύγδαλο και το γλυκό καρυδάτο με πάστα από καρύδι, μέλι και κανέλα!

Θα θαυμάσεις την θέα από το ρολόι
Λίγη ανηφόρα και λίγα σκαλιά ακολουθώντας τις ταμπέλες στα στενά της χώρας και έφτασες στο λοφίσκο με το ρολόι όπου θα θαυμάσεις την υπέροχη θέα του λιμανιού από ψηλά. Η καλύτερη ώρα σίγουρα στο ηλιοβασίλεμα..

Στο Μελίστακτο θα φας την πιο φρέσκια λεμονόπιτα..
αρκεί να πας πρωί γιατί μετά τις 11 τελειώνει. Θα πιεις και λεμονάδα από το Λεμονοδάσος (για κάτι έξτρα ζήτα την με ανθρακούχο νερό) και δίπλα ακριβώς θα επισκεφθείς το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Η παραλία Μοναστήρι βρίσκεται ακριβώς από κάτω αλλά παρόλο που θεωρείται η πιο καθαρή του νησιού έχει πέτρες σε ένα μεγάλο κομμάτι οπότε εμείς που είμαστε της αμμουδιάς, δυσκολευτήκαμε να μπούμε. Δεν θα την πρότεινα. Φυσικά και αυτή οργανωμένη με ξαπλώστρες, beach bar και τα σχετικά.

Υπέροχη παραλία και kids friendly θα βρεις στο Κανάλι
Εδώ να δεις αμμουδιά! Ρηχή και πεντακάθαρη! Ναι εννοείται οργανωμένη με ξαπλώστρες και δύο ταβέρνες. 

Εάν δεν έχεις αμάξι κάνε μια βόλτα με το λεωφορείο της γραμμής ..
που σε μόλις 10' σου έχει κάνει τον γύρο του Πόρου. Και είναι και ηλεκτρικό. Και είναι και δωρεάν. Συμβουλέψου τα δρομολόγια στην χώρα αλλά όταν πήγαμε εμείς λειτουργούσε από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 και μετά πάλι το απόγευμα από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 κάθε 20'. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να το κάνουμε αυτό αλλά θέλαμε πολύ.

Για την πιο ωραία θέα από παραλία θα πας στο μικρό Νεώριο
Τέτοιο πίνακα ζωγραφικής ενώ κολυμπάς δεν έχεις ξαναδεί. Πιο kids friendly παραλία επίσης δεν έχεις ξαναδεί με αμμουδιά, υπέροχα νερά και καταπληκτική σκιά από πεύκα ακόμα και εκεί που σκάει το κύμα.. η αγαπημένη μου σε όλο το νησί!

Για νόστιμο κόκκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι θα πας στον Παράδεισο
Και αν έχεις και παιδιά είναι σούπερ καθώς έχει μία μικρή παιδική χαρά δίπλα στα τραπέζια και πολύ χώρο για τρέξιμο. Ωστόσο μην περιμένεις κέρασμα μετά το φαγητό όπως έκαναν στα άλλα εστιατόρια που πήγαμε.. για να λέμε και τα αρνητικά!

Που μείναμε;
Στο Camo's house με θέα όλη τη χώρα, ωστόσο σε μεγάλη ανηφόρα και πολλά σκαλιά που τα ανεβοκατεβαίναμε 4 φορές την ημέρα. Το σπίτι ήταν φανταστικό,  ωστόσο θέλει αντοχές.. και χωρίς αυτοκίνητο ακόμα περισσότερες.
.
Εμείς δεν είχαμε αυτοκίνητο, αλλά μετακινηθήκαμε μια χαρά με ταξί, ωστόσο καλύτερα είναι να καλεί κάποιος απευθείας τον ταξιτζή στο κινητό του παρά στο τηλεφωνικό κέντρο του νησιού για να αποφεύγει μεγάλες καθυστερήσεις.  

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια