"ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΚΑΤ" ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

By Debbie - 12:57 PM

Όλοι ξέρουμε φυσικά τη σοκολάτα KitKat και το γνωστό της μότο:

"Have a break, have a KitKat". 


Η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι πολύ δημοφιλής στην Ιαπωνία και αυτό γιατί η λέξη "KitKat" μοιάζει πολύ με τη γιαπωνέζικη έκφραση "Κitto Katsu" που σημαίνει καλή τύχη. Έτσι λοιπόν είναι ένα πολύ συχνό δώρο μεταξύ Γιαπωνέζων -ειδικά μαθητών (αυτοί χρειάζονται την καλή τύχη). 

Φυσικά η Nestle Japan εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά την όλη τρέλα της Ιαπωνικής ζήτησης φτιάχνοντας πολλές και διάφορες συλλεκτικές γεύσεις σε limited edition που κυκλοφορούν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και μόνο την Ιαπωνία. 

Αυτές λοιπόν που συναντήσαμε εμείς την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2016 είναι οι παρακάτω:
KitKat SAKE
(Βαθμολογία: 7/10. Πολύ γλυκό και χωρίς καθόλου αλκοόλ πράγμα που κάνει τη γεύση αρκετά ψεύτικη).
KitKat Wasabi
(Bαθμολογία: 9/10. Το δεύτερο πιο famous προϊόν της Ιαπωνίας βγαίνει και σε σοκολάτα και είναι τόσο περίεργο όσο θα περίμενε κανείς. Για να έπιανε το δεκάρι θα ήθελα να ήταν και λίγο καυτερό. Μ'ακούει η Nestle??)  
KitΚat Hokkaido Melon 
(Βαθμολογία 10/10. Απίστευτη γεύση, όσο γλυκό χρειάζεται και πλούσια γεύση πεπόνι. Fyi το Hokkaido είναι νησί της Ιαπωνίας πολύ γνωστό για το νοστιμότατο πεπόνι του. Υπάρχει ετήσιο φεστιβάλ στην πόλη Yubari που φημίζεται για την εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή πεπονιού). 
KitKat Matcha Tea 
(Βαθμολογία 5/10. Όχι όχι και πάλι ΟΧΙ. Τέτοια μανία με το πράσινο τσάι δεν έχω ξαναδεί. Το πίνουν σαν τρελοί, το βάζουν σα γεύση σε οτιδήποτε φαγώσιμο. Είναι ωραίο μόνο στη φυσική του μορφή).
Kit Kat φράουλα
(Βαθμολογία - . Αυτό δυστυχώς δεν το δοκιμάσαμε. Ξέχασα να αναφέρω ότι κάθε συσκευασία είναι πανάκριβη, οπότε έπρεπε να κάνουμε μία επιλογή).
KitKat Bατόμουρο
(Βαθμολογία:8/10. Νοστιμότατο, λίγο ξινούλι αλλά όσο πρέπει).
Κατά καιρούς κυκλοφορούν και άλλες γεύσεις σύμφωνα πάντα με τα Iαπωνικά ήθη και έθιμα. 

Για παράδειγμα την άνοιξη (εποχή των ανθισμένων κερασιών) κυκλοφορεί το KitKat Sakura Green Tea, που είναι matcha tea με νότες κερασιού. 

Το Πάσχα θα βρείτε KitKat Μηλόπιτα, τον Οκτώβριο (HalloweenKitKat Πουτίγκα Κολοκύθας (Kit Kat Pumpkin Pudding), του Αγίου Βαλεντίνου KitKat Raspberry & Passion Fruit

Kαι κατά διαστήματα υπάρχουν Kit Κat με γεύση γλυκοπατάτα, μήλο, cheesecake φράουλα, cream and cookies, ρούμι και σταφίδες, μωβ γλυκοπατάτα (!), κόκκινη πιπεριά, κόκκινα φασόλια και η λίστα συνεχίζεται...  
Εμείς βρήκαμε αρκετές από τις παραπάνω γεύσεις σε εμπορικό στο νησί Odaiba αλλά μην ανησυχείτε καθώς στο αεροδρόμιο θα τις βρείτε σχεδόν όλες τις γεύσεις (αν και πανάκριβα) που κυκλοφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια