Osaka

By Debbie - 1:59 PM


Και όμως η Osaka είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας (και όχι το Κυότο όπως θα υπέθετα μερικούς μήνες πριν).

Με το JR Pass μας βρεθήκαμε σε 2 μόλις ώρες από τη Nagoya (κάναμε ένα μικρό κύκλο λόγω της διαμονής μας στο Ise) στον κεντρικό σταθμό της Osaka. Σας έχω πει πόσο γρήγορα και άνετα περνάει ο χρόνος μέσα στα shinkansen τρενα; Πόσο σωτήριο είναι το JR Pass; Θα τα αναλύσω στη συνέχεια.

Φτάνοντας λοιπόν στην Osaka, όλα παραδόξως μοιάζουν πιο χαώδη από το Tokyo. Ένα χάος το μετρό, χάος και ο κεντρικός σταθμός των τρένων, μία τεράστια υπόγεια διάβαση με εμπορικά κέντρα, εστιατόρια που σε πάνε από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη!
Κανονική ζωή υπογείως. Πράγμα που - πέρα από την εντύπωση που μου έκανε - μου αρέσει καθώς διευκολύνει τη ζωή του πεζού: κινείσαι χωρίς φανάρια, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς ποδήλατα και μηχανάκια, χωρίς ατυχήματα. Βέβαια ο ήλιος δε σε βλέπει αλλά ούτε το κρύο και η βροχή.

Πέρα από την υπόγεια ζωή στην Osaka που θα ανακαλύψετε ούτως ή άλλως, σας παρουσιάζω τα βασικά αξιοθέατα της πόλης που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα:


OSAKA Castle

Το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το υπέροχο κάστρο της. Και φυσικά το βασικότερο αξιοθέατο που θα πρέπει να επισκεφτείς ακόμα και αν έρθεις Osaka για μία μέρα. Θα νιώσεις γαλήνη και θαυμασμό μόλις το αντικρίσεις μέσα στο καταπράσινο πάρκο που το περιβάλλει. 
Με το που βγαίνεις από τη στάση του μετρό Osaka-jokoen ξεπροβάλλει μπροστά σου το επιβλητικό Osaka castle που μοιάζει με βουδιστικό ναό περιφραγμένο από πέτρινο τοίχο ύψους 30 μέτρων!
Είναι επισκέψιμο εσωτερικά (ώρες λειτουργίας 9:00 -17:00 καθημερινά) και μπορείτε να ανέβετε στο παρατηρητήριο για μία πανοραμική θέα στο πάρκο και την πόλη καθώς και να επισκεφτείτε το ιστορικό μουσείο που λειτουργεί μέσα στον πύργο.

Και αν αναρωτιέστε τι έπαθε το μαλλί μας δείτε αυτό το επεξηγηματικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=lnee1Y0hpKI)

Tην αγάπη μου για την analog φωτογραφία σας την έχω παρουσιάσει εδώ: http://www.livealittle.gr/2015/08/capturing-your-moments.html

Osaka park
Το καταπράσινο πάρκο που περιτριγυρίζει το κάστρο είναι υπέροχο και ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου για την Ιαπωνία: ποτάμια, δέντρα (αυτές οι κλαίουσες ιτιές), ξύλινες γεφυρούλες, ξύλινα καραβάκια και παγόδες. Ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό για μια απογευματινή χαλαρή βόλτα που θα σας μεταφέρει σε σκηνικό εξοχής. 


Γειτονιά Dotonbori
Η γειτονιά Dotonbori εκτείνεται γύρω από το κανάλι Dotonbori-gawa στην περιοχή Namba. Η Osaka είναι γνωστή ως η πόλη της γαστρονομίας και σε αυτή τη γειτονιά κάτω από 70s ταμπέλες νέον και ήχους ηλεκτρονικών υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής. Εδώ θα βρείτε θέατρα που παίζουν το παραδοσιακό κουκλοθέατρο Bunraku, κινηματογραφικές αίθουσες, εμπορικά και τουριστικά καταστήματα και πάρα μα πάρα πολλά εστιατόρια κυρίως με ψαρικά.

Θα καταλάβετε ότι φτάσατε στο Dotonbori μόλις αντικρίσετε τη νέον ταμπέλα με τον Glico man. Είναι τοποθετημένος εκεί από το 1935, ο γιγαντιαίος Glico man αποτελεί σημείο κατατεθέν της περιοχής και πολλοί ντόπιοι τουρίστες (που τον ξέρουν) βγάζουν ασταμάτητα selfies μαζί του. Ο Glico man είναι σήμα κατατεθέν της Glyco candy, της εταιρίας που φτιάχνει το caramel candy και το Pocky.  

H περιοχή Dotonbori είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος το πρωί για shopping και φαγητό, τη νύχτα για περιπάτους και έξοδο κάτω από τις πολύχρωμες πινακίδες νέον που κυριολεκτικά κάνουν τη νύχτα μέρα.


Kuromon Ichiba market
Σίγουρα το μέρος για να φας φρέσκο ψάρι, όστρακα ή κρέας και τοπικά προϊόντα σε φάση street food. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Chuo Ward, η στοά Kuromon Ichiba έχει μήκος 580 μέτρων και φιλοξενεί μία ζωντανή αγορά με 150 μαγαζιά με ψαρικά, λαχανικά και κρέας. 
Απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από τη στάση μετρό Nippombashi.



Umeda Sky Building
Άλλο ένα ορόσημο της πόλης. Θαυμάστε το κτήριο το οποίο τα βράδια γίνεται ένας πολύχρωμος καταρράκτης. 

Εδώ επίσης θα φάτε και το πιο λοκαλ okonomiyaki. Μπείτε στη στοά με τα εστιατόρια και καθίστε στο πρώτο που θα συναντήσετε στα αριστερά. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο μιας και γίνεται χαμός ενώ το μέρος είναι μια σταλιά. Αξίζει τον κόπο. Αφήστε τον μάγειρα να σας προτείνει το δικό του σπέσιαλ okonomiyaki και τα τηγανιτά noodles και δείτε τα να μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σας.

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε:

Okonomiyaki – ίσως το πιο διάσημο πιάτο της Osaka. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ομελέτα με λαχανικά την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με bacon, ψαρικά και φυσικά soya sauce. Δοκιμάστε το είτε στην περιοχή Dotonbori είτε στo εμπορικό του Umeda Sky Building. 
Takoyaki – μία τηγανητή μπάλα από αυγό και χταπόδι, αποτελεί σπεσιαλιτέ της πόλης. Δοκιμάστε το σαν steet food στο Honke Ohtako στο Dotonbori.
Negiyaki – μία παραλλαγή του οkonomiyaki με πολύ κρεμμύδι. Δοκιμάστε το στην αλυσίδα εστιατορίων Negiyaki Yamamoto που θα βρείτε σχεδόν παντού και θεωρείται το καλύτερο. 


Δείτε το βιντεό μας από την Osaka:


Like and leave a comment if you feel like it :)

SUBSCRIBE FOR MORE: 


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια