2018 TRAVEL RECAP

By Debbie - 2:21 PM

Καλέ που πήγε το 2018; Πότε πέρασε; Φέτος δεν περιμέναμε να τριγυρίσουμε τόσο μιας και τα περισσότερα ταξίδια κλείστηκαν last minute. Τι ταξίδια όμως!! Ανεπανάληπτο Ισραήλ, Βαλτική με φίλους on the way και Τουρκία για γάμο και ερασμους reunion! Τα καλύτερα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις και φυσικά αυτό που έχω σαν motto πια είναι να μην χάνεις ευκαιρίες. 
Ευκαιρίες ταξιδιωτικές, μία έξοδος, ένα φαγητό, ένα πάρτυ.. γιατί οι εμπειρίες είναι αυτές που μένουν και όταν κοιτάς πίσω τη χρονιά που πέρασε αυτές είναι που συνθέτουν τις αναμνήσεις σου. 

Με σειρά κατάταξης λοιπόν, ιδού το ταξιδιωτικό top #10 του 2018:


#10. Vilnius

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μας υποδέχτηκε στην καρδιά του καλοκαιριού με έναν καιρό βροχερό και κρύο. Να έπαιξε ρόλο στην εμπειρία μου εκεί; πολύ πιθανό. Βόλτες στην παλιά πόλη, τίποτα το ιδιαίτερο και συγκλονιστικό εκτός από την περιοχή, Uzupis, τα Εξάρχεια της πόλης.

Best of: η "αναρχική" περιοχή Uzupis και το Peronas bar πάνω στις γραμμές του τρένου!!!

Vilnius traveldiary: http://www.livealittle.gr/2018/08/exploring-vilnius.html


#9. Riga
Ανακαλύψαμε την πρωτεύουσα της Λετονίας με τον καλύτερο ξεναγό, τον Λετονό φίλο μας Κασπερ. Μία όμορφη παλιά πόλη και μία οικονομική ανάπτυξη που σίγουρα δεν το περιμένεις όταν σκέφτεσαι τη χώρα. Επισκεφθήκαμε επιπλέον και το Saulkrasti και το τουριστικό θέρετρο Jurmala. 

Best of: το Labietis για ντόπιες draft μπύρες.

#8. Kaunas
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2022, αν και μικρό χωριό έχει μία διάχυτη τέχνη στους δρόμους της μιας και το street art είναι σχεδόν νόμος εκεί. Όπου και να περιηγηθείς θα εντυπωσιαστείς από τα υπέροχα γκραφίτι, με πιο γνωστό και σπουδαίο όλων τον σοφό γέροντα που καπνίζει την πίπα του. Όμορφο μέρος για μονοήμερη εκδρομή. 


Best of: το grafitti του γέρου.


#7. Helsinki

Στο Ελσίνκι θα δεις εξαιρετικής αρχιτεκτονικής εκκλησίες, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι, τα φρέσκα ψάρια στην αγορά, το original τζιν με γκρέιπφρουτ που μου έγινε εμμονή, πολλά μαγαζιά (high street fashion και μοναδικές μπουτικ, τέλεια designer stores), λίγο σάουνα (δεν αντέχεται πολύ), salmiakki με το κιλό και πολύ περπάτημα. 

Best of: το Original gin, τα ψώνια. 


#6. Cirali
Τα παράλια της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις θάλασσές μας, αυτό είναι πραγματικότητα. Έτσι και το Cirali που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το Καστελόριζο έχει καταγάλανα νερά και όμορφες αμμουδιές κάνοντάς το ένα θέρετρο ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές. 

Best of: τα νερά, η φτηνή τούρκικη λίρα, η παλιά πόλη Olympos. 

#5. Xαλκιδική

Γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει!! Βασικά σαν τη βόλτα γύρω από το Άγιο Όρος δεν έχει, σαν την Αμμουλιανή δεν έχει, σαν τα πεντακάθαρα νερά της, την  χαλαρότητά της, το φαγητό της.

Best of: ο γύρος του Αγίου Όρους με καραβάκι, κολύμπι στα Δρένια, η γραφική Άφυτος, οι μπουγάτσες. 

#4. Tel Aviv
Υπέροχο Τελ Αβίβ μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα, με ένα υπέροχο κλίμα, μία τεράστια παραλιακή και σούπερ μαγαζιά για πάρτυ και κόσμο πολύ ανοιχτό και ευχάριστο. Το σίγουρο είναι ότι αν πας Τελ Αβίβ θα περάσεις πολύ όμορφα. Μπορεί να σε εντυπωσιάσουν ή να σε προβληματίσουν κάποια πράγματα, εξαρτάται τι τύπος είσαι αλλά αναμφισβήτητα για μένα ήταν μία αποκάλυψη αυτή η πόλη - και η χώρα, ώστε θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να την ξαναεπισκεφτώ σύντομα! 

Best of: το παγωτό από το Anita ice cream, οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, η απέραντη παραλία, το vibe της Jaffa.

Tel Aviv traveldiary: http://www.livealittle.gr/2018/06/tel-aviv.html


#3. Ζαγοροχώρια
Στα Ζαγοροχώρια ιδανικά φοράς τα trekking παπούτσια σου και είσαι έτοιμος να εντυπωσιαστείς από την ομορφιά της ελληνικής φύσης! Από καταρράκτες, γεφύρια, τη Δρακόλιμνη, απίστευτη βλάστηση, το φαράγγι του Βίκου, κάθε χωριό της περιοχής κρύβει τα δικά του μυστικά για να ανακαλύψεις. 

Βest of: ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, η διαμονή μας στο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa.

Ζαγιοροχώρια travel diary: http://www.livealittle.gr/2018/06/blog-post.html

#2. Tallinn
Το Ταλίν μας μάγεψε τόσο με την ομορφιά της παλιάς πόλης όσο και με την σύγχρονη ζωή, την ποιότητα των υπηρεσιών, την οργάνωση, την καθαριότητα. Όσο τουριστική είναι η παλιά πόλη τόσο λόκαλ είναι η περιοχή Telliskivi που σφύζει από νέους, μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, γραφεία start ups και από υπέροχη street art. 

Best of: η περιοχή Telliskivi


#1. Ιερουσαλήμ
Περπατώντας ανάμεσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ μαγεύεσαι από όλο αυτό το συνονθύλευμα θρησκειών, ανθρώπων, πολιτισμών. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία σύγχρονη βιβλική Βαβέλ, καθώς χάνεσαι στα πλακόστρωτα δρομάκια. 
Η ενέργεια της πόλης δε μοιάζει με καμία άλλη στην οποία έχω βρεθεί παρ' όλο το χάος που επικρατεί λόγω του τουρισμού και των υπαίθριων αγορών, νιώθεις μία κατάνυξη. Φυσικά η ένταση όλων των συναισθημάτων κορυφώνεται τη στιγμή που μπαίνεις μέσα στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου. 

Best of: τα πάντα!!!


Τravelyear in review video:

GOODBYE 2018
HELLO 2019!

  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. https://icoolmoviez.com/junglee-movie-review-vidyut-jammwal-only-bright-spot-in-pulp-film-by-hollywood-director/click here!

    ReplyDelete
  2. REALLY SOO GOOD TIPS
    https://icoolmoviez.com/junglee-movie-review-vidyut-jammwal-only-bright-spot-in-pulp-film-by-hollywood-director/click here!

    ReplyDelete